Dogecoin

DOGE stijgt na nieuws Boring Company-acceptatie

Het tunnelbouw-bedrijf dat is ontworpen voor transit-systemen binnen de stad, The Boring Company, heeft aangekondigd dat het Dogecoin (DOGE) accepteert als betalingsoptie door klanten. DOGE kan worden gebruikt om te betalen voor de ritten op Loop, dat het transportsysteem van Las Vegas is.

De beslissing viel samen met het andere besluit van The Boring Company om een Loop-station te openen in het Las Vegas Convention Center. Ook denkt het bedrijf eraan om 50 nieuwe stations langs de Vegas Strip te openen.

Op dit moment zijn de ritten op de Loop nog gratis, dus kan de memecoin nog niet worden ingezet. Zodra de gratis ritten vervallen, heeft het bedrijf echter het plan om dagpassen voor $2,50 en enkele ritten voor $1,50 te verkopen. Bij het opladen van de kaart kan dus gebruik gemaakt worden van DOGE, eveneens als fiat-valuta en creditcards.

De community van Dogecoin ontving dit nieuws als een nieuwe stap in de acceptatie van cryptocurrencies en DOGE in het bijzonder. Een lid van de community beschreef de ontwikkeling dan ook als opwindend. Elon Musk is de CEO van The Boring Company en hij merkte op dat deze stap past in zijn filosofie om DOGE waar mogelijk te steunen.

Elon Musk blijft achter DOGE staan

Met de betalingsoptie wordt er door Elon Musk een vervolg gegeven aan de promotiestrategie die hij al eerder heeft toegepast. De miljardair heeft eerder namelijk Dogecoin gerelateerde memes gepost op zijn Twitteraccount met meer dan 100 miljoen volgers. In februari dit jaar kondigde hij ook aan dat Tesla DOGE zal accepteren voor de verkoop van zijn auto’s. Ook werd in mei aangekondigd dat DOGE kon worden ingezet bij het aanschaffen van Tesla gerelateerde merchandise. Het ruimteverkenningsbedrijf, SpaceX, is naar verluidt bezig om een soortgelijke stap te ondernemen.

Musk had ook al eerder aangegeven dat zijn vertrouwen in DOGE niet zal veranderen ondanks de huidige marktomstandigheden. Vorig jaar steeg Dogecoin meer dan 2.000% in een periode van een paar maanden tot een recordhoogte van $0,73. De bear-markt heeft de prijs van de altcoin echter doen kelderen tot $0,06. Door de recente aankondiging van The Boring Company heeft DOGE in de afgelopen 24 uur bijna 5% gestegen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN