De volgende Bitcoin bullmarkt zal in 2023 beginnen, aldus Bitwise CEO

Hunter Horsley, CEO van leverancier van technologieoplossingen Bitwise, stelde dat bearmarkten een uitstekende gelegenheid zijn voor beleggers om hun blootstelling aan Bitcoin (BTC) te vergroten. Hij schatte verder dat de volgende bullmarkt volgend jaar zal beginnen en legde uit dat de klanten van zijn bedrijf al meer interesse in de koningsmunt zijn gaan tonen.

Fortuinen worden gemaakt in de bearmarkt

In een interview met Bloomberg legde Horsley het historische patroon van de prijsbeweging van Bitcoin uit. Hij sluit zich aan bij de lijst van mensen die denken dat het nu een goed moment is om in BTC te investeren, tijdens de zogenaamde cryptowinter. Volgens zijn gegevensanalyse heeft Bitcoin tijdens zijn bestaan periodiek cycli van vier jaar doorlopen, waarbij bullmarkten altijd volgden op bearmarkten. Op basis van deze informatie voorspelt hij dat een nieuwe prijsrally zal beginnen in 2023:

“Dus in 2014 daalde de markt met bijna 60%. 2018 – markt daalt ten noorden van 70%. En dit jaar, uiteraard, 2022, is de markt met ongeveer 60% gedaald. De verwachting is dat als de markt zijn historische trend voortzet, we volgend jaar aan een nieuwe cyclus beginnen.”

De leidinggevende merkte op dat een groeiend aantal Bitwise-klanten onlangs opnieuw belangstelling heeft getoond voor de crypto-industrie, zelfs in het licht van de marktcrash. Hij gelooft dat degenen die nu investeren (nu de prijzen lager zijn dan vorig jaar) kans maken op aanzienlijke winsten in de toekomst. Hij zei het volgende:

“Dus het verhaal van dit jaar is zeker een bearmarkt. Desalniettemin zien we een toegenomen interesse van ons klantenbestand. En ik denk dat de achtergrond voor veel crypto-investeerders is dat er historisch gezien cycli van vier jaar zijn geweest, en hoewel er op veel momenten in de cryptomarkt kansen zijn om geld te verdienen, zijn bearmarkten dé momenten waarop fortuinen kunnen worden gemaakt.”

Kiyosaki en Saylor dringen raden Bitcoin aan

Veel financiële experts pleiten voor investeren tijdens een crisis, omdat de prijzen meestal sterk dalen door paniek, maar uiteindelijk weer opveren en hun eerdere waarderingen overtreffen. Bijvoorbeeld, toen de COVID-19 pandemie op zijn hoogtepunt was, dook de Bitcoin onder de $5.000. Hij herstelde zich echter binnen een jaar en steeg naar een all-time high van bijna $70K.

Naar de mening van Robert Kiyosaki moet een deel van het vermogen van mensen dan ook momenteel worden toegewezen aan Bitcoin. Hij vermeldde dat de komende inflatie, de verzwakkende Amerikaanse dollar en de recessie enkele redenen zijn waarom beleggers het grootste deel van hun blootstelling in BTC zouden moeten hebben.

Het is geen verrassing dat MicroStrategy’s voorzitter Michael Saylor ook deel uitmaakt van de “Bitcoin is een geweldige investering” club. In juni van dit jaar beschreef hij de crash van Bitcoin naar $20.000 als een “geweldige koopkans”. Hij adviseerde ook inwoners van economisch noodlijdende landen (zoals Turkije) om zich tot BTC te wenden om hun vermogen te behouden in perioden van onrust.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!