Bitcoin adoptie groeit in Canada

Onderzoek van de Bank of Canada (de centrale bank van Canada) geeft nieuwe inzichten vin de adoptie van Bitcoin (BTC) in Canada. Het onderzoek werd afgelopen woensdag gepubliceerd door de Canadese centrale bank. 

In het onderzoek wordt gekeken naar de adoptie van Bitcoin in 2021 en wordt deze vergeleken met de adoptie in 2020. Zo wordt duidelijk dat vorig jaar de crypto adoptie in Canada is toegenomen van 5.1% vaar 13.1%. Hier is adoptie uitgedrukt als het percentage van de ondervraagden die Bitcoin bezitten of bekend zijn hoe Bitcoin werkt.

De adoptie groei is opvallend sterk en is meer dan een verdubbeling van het jaar ervoor. Mogelijke redenen voor de groei in adoptie is de toename in spaargeld dat beschikbaar kwam bij de bevolking door de pandemie, zo groeide het gemiddelde spaarbudget per huishouden met 27% tijdens de pandemie. Naast een groeiende adoptie toonde het onderzoek ook een groeiende Bitcoin bewustzijn echter groeit het bewustzijn wel een stuk minder sterk. Zo steeg het bewustzijn afgelopen jaar slechts met 1 procent. 

Wat betekent de adoptie groei voor de Bitcoin koers? 

Groei in netwerk adoptie is belangrijk voor de ontwikkeling van het Bitcoin-netwerk. Meer netwerk gebruikers verhoogd de vraag naar het netwerk en heeft een positief effect op de lange termijn koers. Ook andere landen, zoals Amerika, zien een groei in crypto adoptie. Desondanks zien we het afgelopen jaar een sterke daling in de koers, zo is de koers met 66.7% gedaald sinds vorig jaar oktober.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!