Coinbase ontvangt goedkeuring om in Nederland diensten te gaan leveren

Coinbase is de laatste tijd flink bezig om hun operationeel gebied uit te breiden en heeft nu in Nederland een nieuwe toetreding behaald. De grote exchange heeft namelijk een wettelijk goedkeuring gekregen van De Nederlandsche Bank, dat de centrale bank is van Nederland. Coinbase kan hierdoor haar crypto-producten en crypto-diensten aanbieden aan gebruikers in Nederland.

Een volledige reeks producten zal beschikbaar worden gesteld op de Nederlandse markt, waardoor Coinbase het eerste wereldwijde crypto-exchangeplatform is dat deze prestatie realiseert. Het aanbod omvat retail-, institutionele en ecosysteemproducten.

Eerder kreeg Coinbase al te horen dat de exchange succesvol is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als dienstverlener voor cryptocurrency. Coinbase publiceerde een blogpost om het nieuws met de communityleden te delen en gaf hierbij aan dat het trots is om de eerste wereldwijde crypto-exchange te zijn die registratiegoedkeuring ontving van De Nederlandsche Bank.

Coinbase heeft de visie dat samenwerking met relevante autoriteiten en overheidsfunctionarissen het beste is om regelgeving te implementeren en te volgen. De exchange is van mening dat het op deze manier kan bijdragen aan de groei van cryptocurrency. Bovendien versterken regelgevende goedkeuringen het vertrouwen van het publiek en de beleidsmakers in de onderneming.

De vice-president van Coinbase voor International and Business Development, Nana Murugesan, is van mening dat het behalen van een registratie in Nederland van cruciaal belang is voor de cryptocurrency-markt. Daarnaast werd aangegeven dat Coinbase enthousiast is om het potentieel van cryptocurrency naar de Nederlandse markt te brengen.

Coinbase blijft uitbreiden in Europa

Coinbase heeft al speciale hubs in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Het platform bedient klanten in meer dan 40 Europese landen, met nog veel meer registraties en goedkeuringen op komst.

De exchange, opgericht in 2012, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco, met meer dan 3.000 cryptocurrencies op het platform. De prestatie kan worden gemeten door meer dan 56 miljoen geverifieerde gebruikers die op het platform zijn geregistreerd. Ze blijven vertrouwen op de activiteiten van Coinbase, waardoor het een van de meest waardevolle openbare bedrijven in de Verenigde Staten van Amerika is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!