Coinbase lanceert denktank om te lobbyen met regelgevers

Regelgever voeren hun krachten op die zich richten op bedrijven met digitale activa. Tegelijkertijd kondigde Coinbase de lancering aan van een wereldwijde crypto-denktank dat het doel heeft om het onderzoek naar de industrie te versnellen en constructieve discussie met beleidsmakers te voeren.

In een blogpost werd duidelijk dat de nieuw opgerichte denktank, Coinbase Institute, zich zal richten op vier verschillende gebieden. Naast diepgaand onderzoek naar crypto en Web3-toepassingen, samenwerking met opinieleiders en beleidsmakers, zal het ook crypto-georiënteerde kennis promoten bij het publiek en samenwerken met academische instellingen.

De Think Thank heeft samengewerkt met de Universiteit van Michigan en de adviesraad van het Coinbase Institute gevormd. Het zal ook een maandelijks inzichtsrapport publiceren over de markt voor digitale activa.

Coinbase beweerde dat de laatste schommelingen in de bredere markt zijn langetermijndoel heeft om met regelgevers samen te werken en de acceptatie van crypto-activa te verbreden, niet heeft veranderd. Er werd gesteld:

“Ondanks de recente marktruis, zullen uitgebreide gegevens en analyses over de acceptatie van crypto in de loop van de tijd het publiek, beleidsmakers, regelgevers en academici een beter begrip geven van de diversiteit en onderlinge verbinding van crypto met de algehele economie.”

Coinbase wil lobby-inspanningen versterken

Reuters merkte daarnaast op dat de nieuwe stap van Coinbase bedoeld is om haar lobby-inspanningen te versterken in de omgang met regelgevers en beleidsmakers. Het specificeerde echter geen beleidsdoelen die het wilde behalen door een dergelijk instituut te lanceren.

Hermine Wong, de voormalige SEC-regulator die nu werkt als directeur van het instituut, zei dat er geen limiet is met betrekking tot hoe ver het nieuw gelanceerde initiatief kan evolueren naar:

“We zijn geïnteresseerd in elk onderzoeksgebied dat betrekking heeft op de crypto-economie en hoe deze interdisciplinair is, hoe deze is verbonden met onze wereldeconomie, en dus is er niets dat verboden terrein zal zijn.”

Daaraan werd door Reuters toegevoegd dat Coinbase vorig jaar $785.000 had uitgegeven aan het lobbyen bij beleidsmakers in de VS. Coinbase vormde samen met Fidelity en Block de Block de Crypto Council for Innovation met als doel om “beleidsmakers te lobbyen en te dienen als de stem van de snelgroeiende industrie bij het verdedigen van de economische voordelen van digitale valuta en gerelateerde technologieën.”

De coalitie was een van de vele die functioneerden om de juiste implementatie van crypto-regelgeving te waarborgen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!