Bitcoin

CryptoCoinTalk: De Bitcoin koers houdt stand, ondanks nieuwe renteverhogingen Amerika

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Opvallend genoeg hield de Bitcoin koers gisteravond nog aardig stand toen de renteverhogingen (0.75%) in Amerika werden aangekondigd en een half uur later Jerome Powell in zijn speech aangaf dat de FED de komende maanden ‘hawkish’ blijft en dus een agressief rentebeleid blijft voeren en alles zal doen om de inflatiecijfers terug naar 2% te krijgen. Dit gaat ongetwijfeld veel pijn doen in de Amerikaanse economie en dus zagen we een forse afstraffing op de traditionele markten.

Opvallend was dus dat, ondanks de sterke correlatie van Bitcoin met de SP500, de koningsmunt relatief goed overeind bleef staan. Blijft dat zo of moeten we ons serieus zorgen maken? Dat bespreek ik in het artikel van vandaag!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

De Bitcoin koers houdt vooralsnog dus redelijk stand en dat komt mede doordat het nog altijd op macro support ligt. Zo lang de $17.600 wordt behouden is er nog geen reden tot paniek, maar laten we eerlijk zijn, de situatie wordt wel steeds penibeler als de traditionele markten de weg omlaag blijven vervolgen. In mijn ogen is er dan een zeer reële kans dat Bitcoin uiteindelijk de $17.600 gaat verliezen. Bij een wekelijkse candle close onder dat prijsgebied activeert Bitcoin veel lagere prijzen, namelijk de $12.050-$9825 regionen (maandelijkse demand). Tot die tijd mogen we voorzichtig hoop[ blijven houden op hogere prijzen.

Bron: TradingView

Daggrafiek

De daggrafiek ziet er minder florisant uit met de dagelijkse candle close onder de vorige low, waarmee de higher high wordt geïnvalideerd. De verwachting is nu dus ook dat we later deze of volgende week de $17.600 gaan opzoeken. Dat idee wordt in mijn ogen pas geïnvalideerd bij op z’n minst een 4-uur-candle close boven de $20.541. Tot die tijd is en blijft het billenknijpen en houden wij dus ook nog steeds rekening met meer downside.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, Bitcoin houdt dus vooralsnog redelijk stand, maar er zijn wel wat haarscheurtjes zichtbaar aan het worden en de traditionele markten werken zeker niet mee. Ik denk dat de SP500 een belangrijke rol gaat spelen in de uitkomst voor de prijsactie van Bitcoin de komende weken.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN