rechtszaak

SEC dient aanklacht in tegen Ian Balina

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft aangekondigd dat het besloten heeft om juridische stappen te ondernemen tegen Ian Balina, een invloedrijke cryptobelegger en oprichter van Token Metrics.

De Securities and Exchange Commission diende vandaag een aanklacht in bij een United States District Court voor het Western District of Texas. Volgens de aanklacht promootte en verkocht Balina “ongeregistreerde effecten”, waaronder SPRK tokens.

Balina ontving $5 miljoen

De crypto-entiteit SPRK, native token van het blockchain-cloudnetwerk Sparkster, vergaarde $30M in zijn initial coin offering (ICO) in 2018. Ondanks Ian Balina’s agressieve promotie van het activum, sprongen verschillende investeerders toch aan boord. Helaas crashte de token met meer dan 90%, wat leidde tot miljoenen dollars aan verliezen voor deze beleggers.

Na de crash kreeg Balina de woede van woedende beleggers over zich heen. Vier jaar later besloot de SEC nu toch een aanklacht in te dienen tegen Balina. De toezichthouder geeft aan dat Balina beleggers misleidde over hoeveel geld hij verdiende aan het promoten van het actief. De SEC beweerde verder dat Balina $5 miljoen ontving om de munt te promoten.

Overtreden van Securities Act van 1933

De Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigde Balina tevens van het overtreden van verschillende secties van de Securities Act van 1933. Volgens de SEC zal Balina, als een rechtbank Balina niet wettelijk aan banden legt, doorgaan met zijn illegale acties.

Naast verschillende andere verzoeken, vraagt de SEC dat Balina afstand doet van al het geld dat verkregen is met het promoten van SPRK. Daarnaast wil de SEC dat de rechtbank Balina ervan weerhoudt om effecten te verkopen, waaronder cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN