Argentinië Bitcoin

Argentinië heeft een inflatie van bijna 80%, burgers overwegen crypto

Inflatie is een steeds groter probleem aan het worden voor sommige landen in Latijns Amerika. De economieën van de landen in dat gebied worden momenteel hard getroffen door de economische neergang. Argentinië is een van de grootste economieën in Latijns Amerika en wordt momenteel geconfronteerd met hyperinflatie dat de burgers hard treft. In het meest recente CPI-rapport werd onthuld dat de prijzen met 7% maand-op-maand waren gestegen. Hierdoor komt Argentinië op de tweede plaats, achter Venezuela, dat een jaar-op-jaar inflatie heeft van meer dan 100%.

De prijzen van eten en drinken stegen in augustus met 7,1%, terwijl andere items een sterkere stijging lieten zien, zoals kleding en huishoudelijke apparaten. De geaccumuleerde inflatiecijfers bereikten zelfs 78,5%, wat het hoogste sinds 1991 is in een klimaat van economische en politieke onzekerheid, waarbij het land in minder dan drie maanden drie ministers van economie had. De Argentijnse peso is een van de fiat-valuta’s die het meest heeft geleden in Latijns Amerika, waar het meer dan 25% in waarde verloor ten opzichte van de dollar.

Doordat de Argentijnse economie slecht draait, hebben veel burgers gezocht naar alternatieve manieren om hun koopkracht te handhaven tegen inflatie. De burgers van het land zijn namelijk massaal cryptocurrencies en stablecoins gaan overwegen, zelfs in de instabiele crypto-markt. Hoewel Argentinië niet langer in de top 10 van landen staat met de meeste cryptocurrency-adoptie, bevestigen lokale studies volgens Chainalysis dat de adoptie blijft groeien.

Een recent onderzoek uitgevoerd door Bitso, een in Mexico gevestigde cryptocurrency-exchange, gaf aan dat er een hoge mate van bewustzijn is met betrekking tot cryptocurrency-activa in Argentinië. Uit het onderzoek bleek dat 83% weet van cryptocurrencies en bijna 34% heeft specifieke kennis over deze tools.

Van de 83% die bekend is met cryptocurrencies, bezit 10% al cryptocurrency-activa of heeft deze momenteel als onderdeel van hun beleggingsportefeuille, terwijl bijna 23% deze in de toekomst wil hebben. De focus van deze investeerders bij het bezitten van crypto is om het te gebruiken zoals ze fiat-valuta’s zouden gebruiken, en om hun spaargeld te behouden, zelfs met deze inflatiecijfers.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN