Cryptsy schikking

Gensler vergelijkt nog steeds veel crypto’s met effecten

De voorzitter van de SEC, Gary Gensler, heeft onlangs onthuld dat het bureau veel entiteiten in de crypto-industrie voorziet van regelgeving dat van toepassing is op effecten, wat mogelijk de adoptie van institutionele crypto’s aanmoedigt.

Gary Gensler heeft zich inmiddels gevestigd als een uitgesproken criticus van veel segmenten van de crypto-industrie. In een recente toespraak gaf hij aan dat hij de regelgeving wil aanscherpen en de handhavingsinspanningen wil versterken.

Eerdere verklaringen geven aan dat hij van mening is dat de overgrote meerderheid van digitale activa onder de regelgevende bevoegdheid van de SEC valt en dat cryptohandelsplatforms zich bij het bureau moeten registreren.

In de toespraak zei Gensler dat beleggers openbaarmaking verdienen om hen te helpen sorteren tussen investeringen waarvan zei denken dat ze zullen floreren en die waarvan ze denken dat ze zullen mislukken. Beleggers verdienen het om beschermd te worden tegen fraude en manipulatie. De wet vereist deze bescherming. Hij zei:

“Ons fundamentele doel is om investeerders de bescherming en openbaarmakingen te bieden die ze verdienen – en die wettelijk vereist zijn. Het SEC-personeel heeft gevraagd rechtstreeks met ondernemers samen te werken om hun tokens geregistreerd en gereguleerd te krijgen , in voorkomend geval, als zekerheden.”

Hierbij wees de voorzitter van de SEC op interesse van toezichthouders in crypto-exchanges. Hij is van mening dat veel cryptocurrencies effecten zijn, wat betekent dat veel crypto-tussenpersonen transacties uitvoeren in effecten en zich om die reden moeten registreren bij de SEC. Hij voegde het volgende toe:

“Crypto-tussenpersonen houden zich ook bezig met het uitvoeren van transacties in crypto-securitytokens voor rekening van anderen, waardoor ze makelaars worden, of houden zich bezig met het kopen en verkopen van crypto-securitytokens voor hun eigen rekening, waardoor ze dealers worden.”

De crypto-entiteiten die zich bezighouden met leenfuncties voor een rendement vallen onder de jurisdictie van de SEC als ze effecten aanbieden en verkopen. Dit geeft aan dat veel gedecentraliseerde financiële (DeFi) en gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) ook onder de jurisdictie van de SEC kunnen vallen. Gensler zei:

“De vermenging van de verschillende functies binnen crypto-intermediairs creëert inherente belangenconflicten en risico’s voor investeerders. Daarom heb ik het personeel gevraagd om samen te werken met tussenpersonen om ervoor te zorgen dat ze elk van hun functies registreren – exchange, makelaar-dealer, bewaringsfuncties en dergelijke – wat zou kunnen resulteren in het opsplitsen van hun functies in afzonderlijke juridische entiteiten om belangenconflicten te verminderen en de bescherming van beleggers verbeteren.”

In zijn toespraak verklaarde Gensler ook dat de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) meer autoriteiten nodig heeft om toezicht te houden op en de regulering van crypto niet-beveiligingstokens en gerelateerde tussenpersonen.

“Ik kijk ernaar uit om met het Congres samen te werken om dat doel te bereiken in overeenstemming met het handhaven van de regulering van crypto-securitytokens en gerelateerde tussenpersonen bij de SEC.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN