SEC

SEC krijgt opnieuw kritiek te voortduren over ‘machtsgreep’

De Securities and Exchange Commission (SEC) en de voorzitter ervan, Gary Gensler, worden nog steeds bekritiseerd door de belangrijkste belanghebbenden van cryptocurrencies. In het bijzonder komt de kritiek uit de hoek van Ripple (XRP).

De General Counsel van Ripple, Stuart Alderoty, heeft in ene tweet namelijk de SEC opnieuw bekritiseerd vanwege de zoektocht naar politieke machtsgreep over de cryptocurrency-sector. De opmerkingen van Alderoty werden gedaan in een reactie op de toespraak van Gensler op een recente industrieconferentie. Hier verwierp de voorzitter van de SEC het idee dat specifieke regels crypto-activa zouden moeten reguleren.

Gensler zei dat het bureau dezelfde regels voor de traditionele financiële sector zou blijven toepassen op de opkomende markt, zelfs als de crypto-community tegen een dergelijke stap is. Ook zei Gensler bij het Congres dat hij de nodige steun zou geven om meer regelgevende bevoegdheden te delegeren aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) over Bitcoin en andere non-securities. Bovendien gaf hij aan geen enkele beslissing te steunen die ervoor zou zorgen dat de SEC minder macht zou krijgen.

De recente toespraak van Gensler viel niet goed bij Alderoty, die de verklaring beschreef als een politieke machtsgreep ten koste van cryptocurrency-investeerders in de Verenigde Staten. Alderoty zei het volgende in een tweet:

“Vergis je niet, dit is een politieke machtsgreep (het is niet de wet, en het is geen goed beleid), en het is ten koste van jou.”

Alderoty ondersteunde zijn bewering verder door een beroemd citaat te citeren van Joseph P. Kennedy, de voormalige ambassadeur van de Verenigde Staten in het Verenigd Koninkrijk.

“Een ander beroemd citaat van Joseph Kennedy: ‘Ik wilde macht. Ik dacht dat geld me macht zou geven en dus verdiende ik geld, alleen om te ontdekken dat het politiek was – niet geld – dat een man echt macht gaf’.”

Kritiek op de SEC ook van retail-investeerders

Langzamerhand wordt het een routine om te zien dat de SEC kritiek krijgt van benadeelde cryptocurrency-investeerders. Deze groep is van mening dat de strikte benadering van de SEC ervoor kan zorgen dat de groei in de crypto-ruimte kan belemmeren.

Op basis van het strenge beleid van de SEC hebben crypto-stakeholders hun gewicht achter de CFTC geworpen om de regelgever van de sector te worden. Afgezien van Bitcoin is de SEC niet bereid om de CFTC de controle over andere digitale valuta’s te laten overnemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN