Digitale valuta

Rusland heroverweegt crypto-betalingen in de internationale sfeer

Rusland heroverweegt de mogelijkheid om cryptocurrencies te gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen vanwege de opgelegde sancties door het westen. De Centrale Bank van Rusland is het er namelijk mee eens dat cryptocurrency de oplossing kan zijn voor internationale betalingen.

Het lokale nieuwsportaal, TASS, deelde onlangs een rapport waarin staat dat de Bank of Russia toegeeft dat vanwege de geopolitieke situatie en verschillende sancties het noodzakelijk is om grensoverschrijdende nederzettingen te legaliseren met behulp van cryptocurrencies. De bank is van plan dit ‘in de nabije toekomst’ te doen.

De Russische autoriteiten verzetten zich echter al langer tegen het idee. Zelfs werd er een stap verder gegaan door de wet “On Digital Financial Assets” te lanceren die het gebruik van crypto voor betalingen verbood.

Alexei Moiseev, de vice-minister van Financiën, gaf in een interview aan dat de situatie is veranderd en dat erover wordt nagedacht. De vice-minister van Financiën heeft ook benadrukt dat de Centrale Bank, mits internationale betalingen worden toegestaan, een regelgevend kader moet lanceren, dat ervoor zal zorgen dat crypto niet wordt gebruikt voor het witwassen van geld of het betalen voor drugs.

Op dit moment openen mensen crypto-wallets buiten de Russische Federatie en het is noodzakelijk dat dit in Rusland kan worden gedaan. Ook is het nodig dat dit kan worden gedaan door entiteiten die onder toezicht staan ​​van de Centrale Bank, die verplicht zijn te voldoen aan de vereisten van de anti-witwaswetgeving, en natuurlijk de vereisten van Know Your Customer. Volgens Denis Manturov, de minister van Industrie en Handel, zullen crypto-betalingen vroeg of laat worden gelegaliseerd.

Aan de andere kant lijkt het erop dat Rusland in de voetsporen treedt van Iran, een ander land dat zwaar wordt tegengehouden door westerse sancties. Op 30 augustus heeft Iran toestemming gegeven voor het gebruik van cryptocurrency om import te betalen. Eerder die maand plaatste het land zijn eerste internationale importorder ter waarde van ongeveer $10 miljoen in crypto.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN