Celsius wilt opnames heropenen, maar alleen voor sommige gebruikers

Celsius is al twee maanden in een faillissementsprocedure verwikkeld, en verschillende aspecten van de financiën van het bedrijf zijn aan het licht gekomen. In een donderdag gepubliceerde indiening werd echter nog duidelijker hoe Celsius zijn klanten ziet. De crypto-lener vroeg namelijk om opnames te heropenen voor houders van Custody en Withhold Accounts.

In de indiening betoogde Celsius dat het de opnames voor sommige van zijn klanten zou moeten heropenen. Deze opnames zouden echter beperkt worden tot alleen degenen die Custody en Withhold accounts beheerden. Het nu opgedoekte crypto-uitleenplatform zei dat deze gebruikers door de structuur van de rekeningen eigenaar waren van hun cryptocurrencies, en als zodanig in aanmerking zouden moeten komen om de cryptocurrencies die ze op het platform stortten terug te krijgen. Het zei het volgende:

Het ging verder in op de vraag waarom gebruikers van Earn and Borrow hun activa niet zouden kunnen opnemen. Celsius Network gaf aan dat het niet geloofde dat gebruikers die dergelijke accounts beheerden, enig recht hadden op hun crypto, en het maakt nogmaals hetzelfde argument door te zeggen dat deze digitale activa “waarschijnlijk eigendom zijn van hun”.

Celsius beweert ook dat het niet de eigenaar is van de activa van Custody en Withhold Accounts omdat degenen nooit een Earn of Borrow account voor hun cryptocurrencies gebruikt hadden. De indiening luidt als volgt:

“De klanten hebben cryptocurrency-activa overgedragen naar het Custody Program of Withhold Account vanuit een externe portemonnee, maar hebben dergelijke eigendommen nooit overgedragen van of naar het Earn Program of het Borrow Program. Dienovereenkomstig zijn de Debiteuren van mening dat dergelijke overgedragen activa nooit eigendom waren van de Debiteuren… en niet onderworpen konden worden aan een preferentieactie.”

In totaal heeft Celsius 5.000 gebruikers met ongeveer $15 miljoen aan Withhold activa en 58.300 gebruikers met ruwweg $210 miljoen aan Custody activa op zijn platform vastzitten, volgens de indiening.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!