Digitale valuta

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie onderzoekt Binance en zijn CEO

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie onderzoekt momenteel Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs, en zijn CEO Changpeng Zhao over mogelijke overtredingen van de anti-witwaswet (AML), volgens een bericht dat vandaag op Reuters verscheen.

Amerikaanse federale aanklagers startten in december 2020 naar verluidt een onderzoek naar de cryptobeurs, en vroegen de beurs documentatie te verstrekken over zijn anti-witwascontroles.

De officiële reden voor het onderzoek is dat Binance zich niet gehouden heeft aan “lokale regelgeving op het gebied van financiële criminaliteit”. Het onderzoek trachtte dan ook om te ontdekken of Binance de Bank Secrecy Act had overtreden.

Cryptocurrency-beurzen moeten namelijk volgens de financiële wetgeving een aanvraag tot registratie bij het ministerie van Financiën indienen. Volgens het nieuws van vandaag maakt het wetsvoorstel het ook noodzakelijk dat zulke platforms de AML-normen volgen.

Verder vroeg de overheid om verslagen van communicatie tussen Binance CEO Changpeng Zhao en 12 andere leidinggevenden. Het onderzoek wilde bovendien bevestigen of er orders gegeven waren voor “het knoeien met of overbrengen van documenten uit de Verenigde Staten”. Tevens werden sleutelwoorden als “illegale transacties” en “werving van Amerikaanse klanten” door de aanklagers genoemd in hun verzoek.

Binance is echter niet de enige beurs die onder de loep ligt van Amerikaanse toezichthouders. Zo werd eerder deze week duidelijk dat Congreslid Raja Krishnamoorthi brieven gestuurd heeft naar vijf grote cryptocurrency-beurzen, waaronder Binance en Coinbase. In de brief werden de platforms gevraagd verslag uit te brengen over hun anti-fraudesystemen.

Tevens sanctioneerde het Amerikaanse ministerie van Financiën onlangs nog Tornado Cash, een populaire cryptocurrency-mixer. Hierdoor werden Amerikaanse burgers verboden om de dienst te gebruiken. Iets wat niet onopgemerkt bleef in de cryptocurrency-markt en zorgde voor controverse, zelfs in de politiek.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN