Schuldeiser ontkent gerucht omtrent Mt. Gox uitkering van 140.000 BTC

Crediteur Eric Wall ontkende het nieuws dat 140.000 BTC vandaag zou worden uitgekeerd door de cryptocurrency-beurs Mt. Gox. Hij verduidelijkte dat er nog geen uitbetalingssysteem vastgesteld is – zelfs een keuze van de beurs waar getroffen beleggers hun uitbetalingen zullen kunnen ontvangen is nog niet klaar.

De crediteur gaf tevens aan dat er geen actuele data voor de afsluiting van het proces bekend zijn. MtGox verdeelt dus deze week, of de volgende week, of de week daarop geen munten. Het terugbetalingssysteem is nog niet operationeel, aldus de schuldeiser.

De schuldeiser heeft tevens wat aanvullende informatie gegeven. Hij zei dat BTC en BCH betalingen in delen zullen worden gedaan, en dat sommige schuldeisers hun vorderingen al aan Fortress hebben verkocht.

Vandaag dook het gerucht op dat Mt. Gox zou beginnen met het uitbetalen van Bitcoin compensaties, en dit nieuws bracht veel mensen in paniek. Sommigen zagen dit als een nadelige gebeurtenis, en zagen het als een “zwarte zwaan” voor de cryptocurrency als geheel.

De paniek bracht nog meer stress met zich mee voor Bitcoin en de rest van de markt, die al sterk gedaald was na de uitspraken van de Amerikaanse Federal Reserve op het Jackson Hole symposium. De BTC prijs daalde op dat moment tot onder de $20.000.

Een herzien rehabilitatieplan werd in juli op de Mt. Gox website gepubliceerd, met de mededeling dat aanvragen voor compensatie tot augustus zouden worden aanvaard en dat daarna een beoordelings- en uitbetalingsperiode zou volgen. De rechtbank, de schuldeisers en de Mt. Gox liquidateurs hebben echter nooit duidelijke data of specifieke informatie gegeven, toen niet en nu niet. Het is dus nog steeds afwachten tot wanneer het Mt. Gox-saga volledig achter ons ligt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!