Hong Kong het best voorbereidde land met betrekking tot crypto, aldus studie

De sleutel van het bestaan van crypto is de publieke acceptatie. Het is het vereiste element op weg naar mainstream crypto-adoptie, maar is ook afhankelijk van de ondersteunende infrastructuur die door regeringen worden opgezet om de technologie aan te vullen.

Crypto-ATM’s, pro-crypto-regelgeving, opstartcultuur en een eerlijk belastingsysteem zijn factoren een indicatie geven over de bereidheid van een land om cryptocurrencies te adopteren. Een Forex Suggest-studie heeft met behulp van deze factoren gekeken naar de landen die het meest bereid zijn om cryptocurrencies te accepteren. Uit de studie blijkt dat Hong Kong het best voorbereide land is voor brede acceptatie met een crypto-readiness-score van 8,6. De Verenigde Staten en Zwitserland volgenden met respectievelijke scores van 7,7 en 7,5. Ondanks dat de laatste twee landen over een grotere infrastructuur beschikken, heeft dit niet geleid tot een hogere score dan Hong Kong.

Het aantal crypto-geldautomaten in verhouding tot de bevolking en de geografische omvang van het rechtsgebied was een van de grootste factoren die in de studie werden meegenomen. Ook was het aantal blockchain-startups per 100.000 van invloed. De bovenstaande factoren hebben er voor gezorgd dat Hong Kong bovenaan de lijst kwam te staan, ondanks de kleinere landmassa.

Gegevens van CoinATMRadar tonen daarnaast aan dat de VS 88% van de wereldwijde crypto-geldautomaatinstallaties heeft. Hong Kong heeft er slechts 146, wat neerkomt op 0,4% van de wereldwijde crypto-geldautomaten. Doordat Hong Kong in vergelijking veel kleiner is dan de VS, betekent dit dat iemand in Hong Kong nooit meer dan 7 kilometer verwijderd is van een crypto-geldautomaat. Zwitserland heeft elke 260 kilometer een crypto-geldautomaat, terwijl dit in de VS elke 271 kilometer is.

Crypto-belastingen dienen als een andere factor die van belang is. Hong Kong, Zwitserland, Panama, Portugal, Duitsland, Maleisië en Turkije delen hierbij de eerste plaats vanwege de lage crypto-belastingen op vermogenswinsten.

Daarnaast zijn de inspanningen van een land om een ​​groeiende crypto-infrastructuur te koesteren, sterk afhankelijk van het beleggerssentiment. Investeerders uit grote economieën zoals Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Australië hebben grote interesse getoond in cryptocurrencies, wat een indicator is van een pro-crypto sentiment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!