Bitcoin

In 2022 al 3000 nieuwe Crypto-ATM’s geïnstalleerd

In de afgelopen 12 maanden is er een exponentieel aantal cryptocurrency geldautomaten (ATM’s) geïnstalleerd, want uit gegevens blijkt dat er vorig jaar 20.000 crypto ATM’s zijn geïnstalleerd. Dit jaar worden er nog steeds machines in grote aantallen geïnstalleerd en sinds 30 december zijn er 2.759 machines toegevoegd aan de lijst van 36.659 crypto-automaten wereldwijd.

Crypto ATM installaties stijgen met meer dan 8% sinds 30 december


Vandaag, volgens de crypto ATM tracker coinatmradar.com, zijn er ongeveer 36.659 crypto ATM’s gehost in 76 verschillende landen. Het aantal crypto ATM’s is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid, en 2021 zag de grootste jaarlijkse stijging tot nu toe, met meer dan 20.000 machines die in de loop van het jaar werden toegevoegd.

Tracker Shows Close to 3,000 Crypto ATMs Were Installed in 2022's First Quarter
Statistieken volgens de crypto ATM tracker coinatmradar.com op 2 april 2022.


Nu het eerste kwartaal van 2022 ten einde loopt, blijkt uit gegevens van coinatmradar.com dat er 36.659 crypto-automaten beschikbaar zijn. Op 30 december 2021 meldde ze dat er 33.900 crypto-automaten waren, wat betekent dat er in de afgelopen 93 dagen over de hele wereld 2.759 crypto-automaten zijn geïnstalleerd.

Dat is een stijging van 8,13% sinds 30 december, en momenteel zijn er 612 operators die de 36.659 machines beheren. De beheerders zijn onder andere Bitcoin Depot, Coin Cloud, Coinflip, en Bitcoin of America. Daarnaast zijn er 43 producenten van crypto-automaten met fabrikanten als Genesiscoin, General Bytes, Bitaccess, Coinsource, Bitstop, en meer.

De fabrikant Genesis Coin, de operator Bitcoin Depot, en de VS leiden het peloton in termen van crypto ATM-activiteit


De top operator in termen van de meeste crypto ATM’s is Bitcoin Depot met 7.001 geïnstalleerde wereldwijd. Coin Cloud is de tweede grootste operator met 5.198 crypto-automaten in gebruik. Terwijl Bitcoin Depot 19,1% van de 36.659 geïnstalleerde machines in handen heeft, verovert Coin Cloud 14,2%.

Tracker Shows Close to 3,000 Crypto ATMs Were Installed in 2022's First Quarter
Statistics according to the crypto ATM tracker coinatmradar.com on April 2, 2022.

Coinatmradar.com toont ook een kaart van waar alle crypto ATM’s zich bevinden en welk type van crypto activa de machines ondersteunen. Zo ondersteunen crypto ATM’s bitcoin, ethereum, bitcoin cash, litecoin, dash, monero, zcash, dogecoin, tether, en xrp.

De crypto ATM tracker site laat ook zien dat de meeste machines zich in de Verenigde Staten bevinden, aangezien het land 32.623 crypto ATM’s herbergt. Het land met het op een na grootste aantal crypto-automaten is Canada met 2.439 locaties. De VS en Canada worden gevolgd door Spanje (225), El Salvador (204), Polen (180), en Zwitserland (147).

Tracker Shows Close to 3,000 Crypto ATMs Were Installed in 2022's First Quarter
Statistics according to the crypto ATM tracker coinatmradar.com on April 2, 2022.

Wat betreft crypto ATM-installaties per fabrikant, heeft Genesis Coin 41,6% van het wereldwijde aandeel van geïnstalleerde crypto ATM’s in handen. General Bytes is de tweede grootste fabrikant in termen van crypto ATM-installaties, met 21,4% van het wereldwijde aandeel. Genesis Coin en General Bytes worden gevolgd door Bitaccess (15,2%), Coinsource (5,3%), Bitstop (4,6%), Bytefederal (3,7%), en “andere” fabrikanten (8,2%).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN