Voormalig CTO van Ripple ontvangt laatste overdracht van XRP

Ripple-fans kunnen opgelucht ademhalen, aangezien Jed McCaleb, de mede-oprichter en voormalig hoofd van Ripple (XRP), zojuist zijn laatste overdracht van 1,1 miljoen XRP (ter waarde van meer dan $394k) ontvangen heeft. Dit maakt een einde aan de bijna acht jaar durende verkoop-spree van McCaleb.

De uitvoering van zijn laatste overdracht betekende het einde van een stortvloed van miljarden dollars die begon in 2014 nadat hij Ripple Labs verliet na een ruzie met zijn mede-oprichters. McCaleb besloot echter de blockchain-ruimte niet te verlaten, aangezien hij de oprichter van Stellar Development Foundation werd.

McCaleb had samen met de huidige CEO Brad Garlinghouse en Chris Larsen een aandeel van 20 miljard XRP-tokens ontvangen. Het trio stemde in met een lock-up van de negen miljard XRP-holdings van McCaleb vanwege zorgen over de prijscrash in geval van onmiddellijke verkoop.

Volgens de overeenkomst mocht McCaleb niet meer dan $10.000 aan XRP per week verkopen. Die limiet werd vervolgens verhoogd tot $20.000 per week voor de drie jaar tot 2017.

De overeenkomst werd echter opnieuw gewijzigd om van toepassing te zijn op het totale aantal verkochte XRP, waarbij een jaarlijkse limiet van 1 miljard XRP-tokens werd opgelegd in de periode 2018-19, gevolgd door 2 miljard in de jaren daarna.

McCaleb’s portemonnee “tacostand” werd nu vermeld als een “ACCOUNT DELETE” -transactie, wat betekent dat deze zal worden verwijderd uit XRP Ledger. De hoeveelheid XRP-fondsen die door McCaleb zijn gedumpt, vertegenwoordigt meer dan 18% van het totale circulerende aanbod van XRP.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!