Ripple SEC

Ripple behaalt overwinning in rechtszaak tegen SEC

Het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple heeft een belangrijke tactische en procedurele overwinning behaald in zijn verdediging tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commision (SEC).

Op dinsdag ontkende de Amerikaanse magistraatrechter Sarah Netburn het verzoek van de SEC om de documenten van een beruchte toespraak – waarin de voormalige functionaris van het bureau, William Hinman, betoogde dat Ethereum geen effect was – geheim te houden en beval het de documenten te overleggen voor de in-camera review van de rechtbank. De uitspraak concludeerde:

“Dienovereenkomstig was het belangrijkste doel van de communicatie niet om juridisch advies te geven om de SEC te helpen bij het uitvoeren van de openbare zaken. De documenten moeten worden overgelegd.”

XRP is net als ETH, aldus Ripple Labs

In december 2020 klaagde de Amerikaanse toezichthouders Ripple Labs Inc. en twee van zijn leidinggevenden, Brad Glaringhouse en Christian Larsen, aan. In de aanklacht beweerde de SEC dat het bedrijf meer dan $1,3 miljard opgehaald zou hebben via “een niet-geregistreerd, doorlopend aanbod van digitale activa-effecten”. Tijdens zijn verdediging heeft Ripple echter betoogd dat zijn munt, XRP, geen effect is. Als één van de belangrijkste argumenten ter ondersteuning van zijn verdediging, heeft Ripple een toespraak aangehaald van William Hinman, de voormalige directeur van de afdeling Corporate Finance van het bureau.

Op 14 juni 2018 sprak Hinman op Yahoo Finance’s All Markets Summit: Crypto eendaags evenement in San Francisco, waarin hij opmerkingen deed over het gebruik van de Howey-test door het bureau om te bepalen of ETH een effect zou zijn. Hij zei het volgende:

“En afgezien van de fondsenwerving die gepaard ging met de oprichting van Ether, gebaseerd op mijn begrip van de huidige staat van Ether, het Ethereum-netwerk en zijn gedecentraliseerde structuur, zijn huidige aanbiedingen en verkopen van Ether geen effectentransacties. En, net als bij Bitcoin, lijkt het toepassen van het openbaarmakingsregime van de federale effectenwetten op lopende transacties in Ether weinig waarde toe te voegen.”

Ripple heeft betoogd dat de opmerkingen van Hinman in tegenspraak zijn met de beweringen van de SEC dat XRP een effect is. Het bureau heeft daarentegen hard gevochten om de toespraak geheim te houden en te voorkomen dat het als bewijsmateriaal in de rechtbank wordt gebruikt, en beweert dat het een “puur persoonlijke boodschap” is die niet in overeenstemming is met het beleid van het bureau.

Toespraak zal gebruikt kunnen worden in de rechtszaak

Op dinsdag ontkende rechter Netburn de motie van de SEC om de interne documenten met betrekking tot de toespraak van Hinman onder het privilege van advocaat en cliënt te brengen en daarom te voorkomen dat ze voor de rechtbank worden overgelegd. Ze zei:

“De hypocrisie in het argumenteren voor het Hof, aan de ene kant, dat de toespraak niet relevant is voor het begrip van de markt over hoe en of de SEC cryptocurrency zal reguleren, en aan de andere kant, dat Hinman juridisch advies heeft ingewonnen bij de SEC-advocaat suggereert bij het opstellen van zijn toespraak dat de SEC haar procesposities inneemt om het gewenste doel te bereiken, en niet uit goede trouw aan de wet.”

Verschillende juridische experts die commentaar geven op de beslissing op Twitter, hebben de ontwikkeling beschreven als een belangrijke overwinning voor Ripple. In een tweet van dinsdag zei de algemeen adviseur van Delphi Digital, Gabriel Shapiro, dat het een “grote tactische overwinning voor Ripple” was. Evenzo zei de advocaat van de verdediging en voormalig federaal aanklager James K. Filan, die bekend staat om het nauwlettend volgen van de zaak, dat de beslissing een “body slam” was.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN