Digitale euro

ECB gaat volgende week digitale euro bespreken

De Europese Centrale Bank (ECB) organiseert volgende week een online technisch gesprek om het ontwerp van de digitale euro te verkennen. Op het ECB-evenement zouden experts van blockchain-, crypto- en financiële technologiebedrijven de centrale bank kunnen helpen bij het voltooien van een op privacy gericht digitaal euro-ontwerp.

Het moge duidelijk zijn dat de ECB weinig vertrouwen heeft in cryptocurrencies en liever een centrale bank digitale valuta (CBDC) zou lanceren. Daarom heeft de centrale bank experts uitgenodigd om op 20 juli deel te nemen aan een technisch gesprek om ontwerpopties voor de digitale euro te bespreken.

Het gesprek zal zich grotendeels richten op de toepassing van een op privacy gebaseerde CBDC bij de afwikkeling van retailbetalingen. Experts zullen bespreken hoe uitgevers van betalingsactiva transacties zullen afwikkelen met behoud van veiligheid en het voorkomen van toegang tot transactiegegevens. Verder zullen experts de beschikbare voorbeelden van grootschalige applicaties en back-end IT-architectuur verkennen om privétransacties te ondersteunen. Het artikel gaf het volgende aan:

“De gesprekken zullen op expertniveau worden gehouden als besloten sessies met leden van het digitale europrojectteam van de ECB. Elke lezing omvat een presentatie van 20 minuten, gevolgd door ongeveer 25 minuten voor vragen en antwoorden.”

Afgelopen oktober is de ECB begonnen met het bestuderen van de vooruitzichten voor de lancering van een digitale valuta vanuit de centrale bank voor de euroregio. De laatste lezing zal de ECB helpen bij het plannen van het digitale euro-ontwerp en de distributie ervan aan detailhandelaren en het publiek. Na afronding van de fase zal het Eurosysteem een ​​besluit nemen over de ontwikkeling van een digitale euro.

De ECB heeft altijd aangedrongen op strengere cryptoregels vanwege de toegenomen risico’s op de cryptomarkt. De regels voor Markets in Crypto-Assets (MiCA) zullen het toezicht, de beleggersbescherming en de naleving van milieuvereisten voor cryptocurrencies helpen vergroten. Onlangs heeft de ECB tevens een ​​waarschuwing gegeven over de noodzaak om de cryptomarkt te reguleren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN