Analisten van JPMorgan denken dat de bearmarkt niet lang zal duren

Analisten van de wereldbekende financiële instelling JPMorgan Chase & Co. hebben volgens een nieuw rapport van Bloomberg aangegeven dat de laatste instorting van de Bitcoin (BTC) en cryptomarkt mogelijk vluchtig is. Ze zeiden dat de huidige deleveraging-trend van de cryptomarkt niet lang meer zal duren.

Naast dit feit, suggereren de analisten ook dat cryptobedrijven die ten onder gaan, geen verrassing mogen zijn gezien de dalende prijzen van digitale activa. De strategen zeiden vervolgens dat de laatste crisis bij Three Arrows Capital, waarbij regelgevers van de Britse Maagdeneilanden onlangs opdracht gaven tot liquidatie, “een manifestatie was van dit proces van schuldafbouw”.

Hoewel veel cryptocurrencies, zoals Terra en Celsius, de afgelopen maanden zijn ingestort, zeiden de strategen van de investeringsbank dat crypto-entiteiten en durfkapitalisten tussenbeide komen om “de besmetting in te dammen”, wat de bearmarkt zou moeten inkorten. De analisten van JPMorgan noemden de cryptocurrency-beurs FTX als voorbeeld, waarbij het bedrijf onlangs kredietlijnen toekent aan omstreden cryptoprojecten en overweegt deze direct over te nemen.

Volgens Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, is de belangrijkste oorzaak van de crash van de cryptomarkt het beleid van de Federal Reserve geweest. In een nieuw interview met NPR zei Bankman-Fried dat de Federal Reserve die de rentetarieven agressief verhoogt om inflatie te bestrijden, de reden is voor de ondergang van de crypto-industrie. Hij zei het volgende:

“De belangrijkste drijfveer hiervoor is de Fed… letterlijk zijn de markten bang. Mensen met geld zijn bang.”

Bankman-Fried zei vervolgens dat hij het gevoel heeft dat hij de verantwoordelijkheid heeft om het bloeden te stoppen. Hij gaf het volgende aan:

“Ik heb echt het gevoel dat we de verantwoordelijkheid hebben om serieus te overwegen om in te grijpen, zelfs als het onszelf schade toebrengt, om besmetting tegen te gaan. Zelfs als wij niet degenen waren die het veroorzaakten, of er niet bij betrokken waren. Ik denk dat dat gezond is voor het ecosysteem, en ik wil doen wat het kan helpen groeien en bloeien.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!