Cardano gaat laatste fase in voorafgaand aan Vasil hard fork

Input Output, de hoofdontwikkelaar achter het bekende blockchain-project Cardano (ADA), heeft gisteren aangekondigd dat het de laatste fase in is gegaan voorafgaand aan de lancering van de langverwachte Vasil hard fork. Het gaf namelijk aan dat het een updatevoorstel ingediend heeft om het testnet van de blockchain te hard forken, waardoor de officiële upgrade weer een stap dichterbij komt.

Zoals gemeld werd oorspronkelijk verwacht dat de hard fork deze maand zou worden uitgerold, maar de lancering ervan is uitgesteld vanwege technische problemen. De hoofdontwikkelaar van Cardano mikt nu op eind juli voor de grote upgrade. Het bedrijf heeft herhaaldelijk benadrukt dat het ervoor wil zorgen dat de uitrol van de upgrade “veilig en zeker” verloopt. De community en cryptocurrency-beurzen hebben minimaal vier weken nodig om de hard fork te testen voor de aanstaande lancering van het mainnet.

Alonzo, de vorige harde vork van Cardano, werd op 12 september gelanceerd, waarmee smart contracts naar het netwerk werden gebracht. De nieuwe upgrade, die is vernoemd naar wijlen lid van de gemeenschap Vasil St. Dabov, zal naar verwachting de doorvoer van de blockchain verbeteren. Het zal de efficiëntie van de blockchain aanzienlijk verhogen, en daarom wordt de hard fork aangeprezen als de belangrijkste upgrade van het project tot nu toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!