Bitcoin

Analist twijfelt of Bitcoin in 2023 bullish gaat zijn

De populaire cryptocurrency-analist Benjamin Cowen gaf in een recent interview, op het YouTube-kanaal InvestAnswers, aan dat hij twijfelt of de Bitcoin koers de enorme voorspellingen van sommige analisten waar kan maken.

Eind vorige maand voorspelde durfkapitaalinvesteerder Tim Draper dat Bitcoin volgend jaar $250.000 zal bereiken. Cowen gaf echter aan dat hij niet langer gelooft dat de Bitcoin koers in de komende 18 maanden de $100.000-grens gaat doorbreken. Hij zei het volgende:

“Er was eens, ik had graag willen geloven dat 2023 het jaar zou zijn geweest waarin we die zouden halen, misschien zou $250.000 altijd te hoog zijn, ik dacht meer dan $100.000 of zoiets tegen 2023.

Nu ben ik zeker een beetje sceptischer over dat idee, vooral vanwege hoe hard de Fed heeft gedraaid en de afgelopen zes maanden gewoon de tegenovergestelde richting is ingeslagen.

Ik kijk ook naar andere dingen, zoals sociale statistieken, en ik volg nieuwe abonnees op crypto YouTube-kanalen. Ik kijk naar het aantal kijkers voor dit soort dingen, en het is allemaal in een neerwaartse trend op dit moment. Als mensen moeite hebben met het kopen van benzine, wordt het voor mensen nog moeilijker om Bitcoin te kopen.”

Cowen gaf aan dat zelfs als retailbeleggers extreem optimistisch worden over BTC, het misschien niet genoeg is om Bitcoin volgend jaar naar $250.000 te duwen. Hij beschreef het als volgt:

“Je hebt nog steeds een heel hoog algemeen retailsentiment nodig om risicovolle activa zoals Bitcoin uiteindelijk naar $250.000 te zien gaan. Ik worstel om te zien hoe we volgend jaar een kwart miljoen dollar zullen halen, vooral in een periode met hoge inflatie. Je kunt verwijzen naar de jaren ’40 en ’70, de tweede pieken van hoge inflatie, de aandelenmarkt deed het goed. Maar tijdens de eerste piek ging de aandelenmarkt omlaag totdat de inflatie een hoogtepunt bereikte.

Dat zou een enorme ommekeer zijn voor Bitcoin om in de komende 18 maanden naar een kwart miljoen [dollar] te gaan, dus ik zou zeggen dat ik dat waarschijnlijk niet in de komende 18 maanden zal bereiken.”

In plaats van een monumentale rally ziet Cowen de komende twee jaar een schokkerige en weinig opwindende Bitcoin-markt. Hij sloot af met het volgende:

“Ik zie ons deze bearmarkt dit jaar een beetje afronden en dan een accumulatiefase ingaan, zoals we deden in 2019 en in 2015 en dan bereiden we ons langzaam voor op de volgende Bitcoin-halving en op dat moment je kijkt waarschijnlijk naar de Fed die eindelijk de rente verlaagt en de inflatie hopelijk terugkomt als dat nog niet het geval is.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN