Cryptocurrency

Zuid-Korea bereidt nieuwe crypto-wetten voor

In de nasleep van de crash van Terra (LUNA) overweegt de regende partij van Zuid-Korea, de People Power Party (PPP), om nieuwe crypto-wetten in te voeren. Het zou hierbij naar verluidt gaan om wetten die zijn bedoeld om bescherming van gebruikers te garanderen en hetzelfde incident opnieuw te voorkomen.

Sommige voorgestelde wetten maken gebruik van geïntegreerde blockchain-platformen die nog overwogen moeten moeten worden. Op het moment van schrijven is er echter nog niet veel informatie vrijgegeven over de betreffende wetten.

Op maandag werd er een toespraak gehouden door de partijbijeenkomst over digitale activa. Sung Il-Jong, de belangrijkste beleidsmaker, zei hierin:

“We denken erover om een ​​wet op blockchain-gebaseerde platforms te maken.”

De regering van Zuid-Korea is in het recente verleden een strikte natie geweest als het gaat om geïmplementeerde wetten in de crypto-sector. Hierbij toonden ambtenaren intenties voor verschillende wetgevingen om gebruikers beter te beschermen tegen volatiliteit van de markt.

Sung richtte zich op het onderdeel van de speciale wet op financiële transacties om de financiering van terrorisme te controleren en het witwassen van geld te voorkomen. Daarnaast werd er opgeroepen om een vrijwillig regelgevend orgaan in te stellen. De oproep kwam van Lee Bok-Hyun, het hoofd van de Financial Supervisory Service (FSS), die met de regering samenwerkt onder de Financial Service Commission (FSC). Lee zei:

“Om ervoor te zorgen dat de virtuele activa-markt verantwoord kan groeien, is het opzetten van een redelijk reguleringssysteem belangrijk. Maar gezien de complexiteit en onvoorspelbare omgeving, moet de nadruk worden gelegd op het opzetten van een vrijwillig regelgevend systeem door de actieve deelname van particuliere deskundigen.”

In feite proberen ambtenaren normen op te stellen voor het noteren en verwijderen van een munt met een handelswaarschuwings-systeem. Daarnaast zouden ze graag willen zien dat er een periodieke risicobeoordeling kan worden uitgevoerd waarvan de inzichten aan de crypto-community kunnen worden gedeeld.

De katalysator van de Zuid-Koreaanse push tot versnelde invoering van crypto-wetgeving, is de crash van TerraUSD geweest. In mei leidde de crash tot een verlies van $60 miljard, waarvan een groot percentage van de investeerders gevestigd is in Zuid-Korea.

Een lokale televisiezender, JBTC, meldde op 28 mei dat de FSS is begonnen met het onderzoeken van de betalings-gatewaydiensten die in het land actief zijn. De Commissie heeft ondertussen 6 van de 157 platforms geflagged voor nader onderzoek.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN