Crypto spaargeld

Saylor verdedigt lening van MicroStrategy ter waarde van $205 miljoen

MicroStrategy kreeg onlangs een lening van $205 miljoen van de Silvergate Bank. De beweging kreeg echter al snel kritiek van investeerders vanwege de zorgen over de Bitcoin-positie van het bedrijf tijdens margin calls. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, verzekerde dat het meer Bitcoins zou leveren als onderpand om tijdens dergelijke evenementen te dekken.

Ook zei hij dat BTC ver onder de $4.000 moet gaan om zijn onderpandpositie in de lening in gevaar te brengen. Het is daarnaast zeer onwaarschijnlijk dat het bedrijf op zoek is naar een alternatief onderpand, gezien de huidige positie van BTC in de markt. Via een tweet bood de CEO zijn conclusies aan na een na een nauwgezette studie van de zorgen en mogelijke uitkomsten.

Vragen over de onderpandpositie van MicroStrategy

Afgelopen maart is MicroStrategy via een dochteronderneming de lening aangegaan. Naar verluidt is de lening van $205 miljoen gegaan naar de Bitcoin-reserve van het bedrijf. Tijdens de winstoproep voor Q1 2022 over de noodzaak en efficiëntie van het gebruik van Bitcoin als onderpand voor de lening, kregen beleggers de gelegenheid om vragen te stellen.

Volgens Phong Le, de CFO, moet Bitcoin zo laag als $21.000 dalen voordat het bedrijf een margin call krijgt. Het bedrijf is echter is staat om het onderpand te dekken met de overtollige Bitcoins in reserve.

Momenteel heeft MicroStrategy 129.200 Bitcoin in reserve en daarnaast is er minder dan 20.000 BTC nodig als onderpand voor de Silvergate-lening. Dat betekent dat het bedrijf meer dan 100.000 BTC heeft om het vereiste onderpand van $ 410 miljoen te behouden. Er is dus alle mogelijkheid om de onderpandpositie te versterken voordat de Bitcoins moeten worden verkocht.

Als gevolg van de recente prijsdaling kwamen de vragen van beleggers. In de afgelopen dagen verloor Bitcoin maar liefst $5.500 en staat net boven de $30.000. Gisteren veerde de prijs met iets meer dan een procent op, toen het weer daalde.

Mocht de prijs van Bitcoin weer in een herstellende fase terecht komen, dan zal de onderpandpositie van MicroStrategy geen gevaar lopen. Als de prijs echter verder naar beneden gaat, dan zal het ook nog lang duren voordat het bedrijf pijn gaat ondervinden van de lening door de grote Bitcoin-reserve. Saylor zei daarnaast ook dat het geen intentie heeft om Bitcoin te verkopen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN