Crypto Facilities MTF

Europese Unie staat op het punt de cryptomarkt te reguleren

De Europese Unie (EU) staat op het punt een akkoord te bereiken over essentiële wetgeving om de cryptocurrency-sector te reguleren, waarbij vergelijkbare regels worden vastgesteld voor alle 27 lidstaten.

Volgens de bronnen zijn Frankrijk, dat nu het voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt, en het Europees Parlement optimistisch over het aanpakken van de resterende moeilijkheden die het Markets in Crypto-Assets (MiCA)-pakket tegenhouden. Tevens werd duidelijk dat ze hopen om deze maand een overeenkomst te bereiken. Ze komen dan ook op 14 en 30 juni bijeen om alle punten te bespreken.

NFT’s, stablecoins en grote aanbieders van cryptocurrencies

MiCA werd voor het eerst gebruikt in 2020 en een verenigd akkoord zal een nieuw tijdperk van de wetgeving in de Europese Unie inluiden. De recente gebeurtenissen rond de ineenstorting van UST hebben daarentegen de noodzaak vergroot om investeerders te beschermen en de invloed van cryptocurrency op de financiële stabiliteit te onderzoeken. Als gevolg hiervan hopen de lidstaten van het Europees Parlement op korte termijn tot overeenstemming te komen over de volgende controversiële zaken:

  • Of non-fungible tokens (NFT’s) moeten worden opgenomen in de nieuwe set regels.
  • Hoe significante stablecoins te reguleren?
  • Toezicht op de grootste aanbieders van cryptocurrency-diensten, of CASP’s.

Milieu-impact

Het parlement dringt er volgens de bevolking ook op aan om de milieu-impact van cryptocurrencies in de wetgeving mee te nemen. Bitcoin-mining is afhankelijk van het gebruik van enorme rekenkracht om transacties te verwerken, wat op zijn beurt enorme hoeveelheden energie verbruikt.

Het Franse voorzitterschap is bereid akkoord te gaan met het voorstel van de Europese Commissie om het energieverbruik van CASP’s openbaar te maken, aldus de bronnen. Bovendien willen parlementsleden dat de arm van de EU-executive technische normen voor dergelijke onthullingen opstelt, samen met een herzieningsclausule.

Lidstaten en het parlement voeren ook discussies over het opnemen van antiwitwasclausules in het MiCA-pakket. Nationale regeringen zijn van mening dat er een aparte set regels voor is, terwijl wetgevers een lijst willen maken van CASP’s die volgens de mensen niet voldoen aan de antiwitwasregels.

Het Franse voorzitterschap is bereid een dergelijke lijst in overweging te nemen om een ​​deal te sluiten, maar met een andere configuratie dan is voorgesteld, volgens de bronnen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN