Mastercard gaat NFT-betalingen faciliteren via marketplaces

Volgens een officieel persbericht gaat Mastercard zich inspannen om NFT’s en groeiende web3-mechanismen te verkennen door samen te werken met centrale NFT-marketplaces. De lijst bevat enkele toonaangevende NFT-marketplaces, waaronder Immutable X, Candy Digital, The Sandbox, Mintable, Spring, Nifty Gateway en Web3-infrastructuurprovider MoonPay.

Bron: Twitter

Het bedrijf gaat samen met de NFT-marketplaces de aanwezigheid op het web3 versterken en meer gebruikers in staat stellen NFT’s rechtstreeks van hun kaarten te kopen, in plaats van de indirecte manier via cryptocurrency. Het team van Mastercard zei hierover het volgende:

“We werken met deze bedrijven samen om mensen in staat te stellen hun Mastercard-kaarten te gebruiken voor NFT-aankopen, of dat nu op een van de marktplaatsen van deze bedrijven is of het gebruik van hun crypto-diensten. Met 2,9 miljard Mastercard-kaarten wereldwijd, zou deze verandering een grote impact kunnen hebben op het NFT-ecosysteem.”

Het doel van het bedrijf is het proces van NFT-handel te vereenvoudigen door directe NFT-aankopen voor de gebruikers makkelijker te maken zonder extra complexiteit. Het persbericht luidde:

“Koop de NFT’s die je wilt op de marktplaats van je keuze. Het is niet nodig om eerst crypto te kopen.”

Verder citeert het persbericht een onderzoek gericht op NFT’s door Mastercard waarin wordt beweerd dat consumenten nu op zoek zijn naar flexibelere en aanpasbare methoden om in de nabije toekomst NFT’s te kopen. Het volgende stond in het persbericht:

“Uit een nieuwe Mastercard-enquête onder meer dan 35.000 mensen in 40 landen bleek dat 45% een NFT had gekocht of zou overwegen om dit te doen, en ongeveer de helft zocht meer flexibiliteit – kunnen betalen met crypto voor dagelijkse aankopen of met behulp van een creditcard of bankpas om een ​​NFT te kopen.”

Mastercard zet al langer in op NFT’s

Het is niet voor het eerst dat Mastercard de wereld van NFT’s aan het verkennen is. In januari 2022 had het bedrijf zijn eerste NFT gerichte onderneming met Coinbase in het leven geroepen door zijn gebruikers toe te staan NFT’s te kopen van de Coinbase NFT-marketplace.

Bron: Twitter

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!