Coinbase en Mastercard bundelen krachten om het kopen van NFT’s veel eenvoudiger te maken

Top Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase en financiële dienstengigant Mastercard hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd om de niet-fungibele token (NFT) aankoopervaring te promoten en te revolutioneren.

Volgens een blogpost gepubliceerd door Coinbase op 18 januari, bundelt Coinbase zijn krachten met Mastercard om het gemakkelijker te maken voor mensen om lid te worden van de NFT-gemeenschap. Het gezamenlijke doel is om NFT’s te classificeren als “digitale goederen,” waardoor een bredere groep consumenten NFT’s kan kopen.

De aankondiging beweert ook dat Coinbase binnenkort “een nieuwe manier om te betalen zal ontsluiten” met behulp van Mastercard-kaarten, zonder verdere details te geven.

Het partnerschap komt in het spoor van Coinbases onlangs aangekondigde Coinbase NFT, een peer-to-peer marktplaats die het mogelijk zal maken om NFT’s te slaan, te kopen, te laten zien en te ontdekken. Coinbase zegt dat de samenwerking met Mastercard zal zorgen voor een betere klantervaring op het nieuwe platform, naast het creëren van nieuwe manieren om NFT’s aan te bieden via de schaal en het wereldwijde netwerk van Mastercard.

Coinbase merkt op dat NFT’s een belangrijke rol spelen bij het vervullen van de missie van de beurs om “de economische vrijheid in de wereld te vergroten,” door meer mensen in staat te stellen deel te nemen aan de makerseconomie en te profiteren van hun werk. Het bedrijf heeft toegankelijkheid en consumentenervaring benadrukt als twee bijzondere aandachtspunten bij het laten groeien van NFT en crypto adoptie.