Gemini door CFTC aangeklaagd voor futures manipulatie

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten heeft de crypto-exchange Gemini aangeklaagd. Er wordt namelijk beweerd dat het bedrijf misleidende verklaringen en weglatingen had gedaan aan het bureau. De aanklachten omvatten bewering met betrekking tot het Bitcoin (BTC) futures-contract dat het bedrijf in 2017 nastreefde.

De CFTC beweert dat Gemini van juli 2017 tot december 2017 valse verklaring heeft afgelegd aan de CFTC tijdens de lopende evaluatie van de zelfcertificering van een BTC-futures-contract. Het wettelijke contract om Bitcoin op de toekomstige datum te kopen of te verkopen, werd afgewikkeld op basis van de spotprijs in de Gemini-veiling.

De mede-oprichter van Trading Protocol, Mikho Ohtamaa, heeft enkele documenten gedeeld met de leugens die de Gemini-exchange aan de CFTC zou hebben verteld. Volgens hem waren de rekeningen vooraf gefinancierd en handelde sommige gebruikers zelfs op krediet. Het belangrijkste gebied dat direct wordt geëvalueerd, is of de BTC-veiling en toekomstige contracten onderhevig waren aan manipulatie.

De Gemini-exchange vertelde in mondelinge en schriftelijke communicatie aan de Commissie dat het om een ​​volledige reservewisseling ging. Het voegde eraan toe dat alle transacties volledig vooraf moesten worden gefinancierd. Dit aspect werd gepresenteerd op een manier om minder vatbaar te zijn voor manipulatie. Dit verhoogde de kapitaalkosten van handelaren. Het maakte ongepast handelsgedrag echter duurder voor kwaadwillende actoren.

De eigenaren van Gemini doen de aanklachten af als onzin

De eigenaren van de Gemini-exchange, Cameron en Tyler Winklevoss, hebben op Twitter hun gebrek aan interesse getoond in de beweringen. De tweeling noemde het onzin. Ondertussen vermeldde de klacht dat het personeel van Gemini van tevoren wist dat dergelijke verklaringen onjuist en misleidend waren.

Gretchen Lowe, waarnemend directeur handhaving, zei dat deze stap van de commissie een krachtig signaal naar de markt zal sturen. Het houdt in dat de CFTC zich inspant om de integriteit van de markt te vrijwaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!