Binance kondigt bewustwordingstour aan in Afrika

Binance heeft een tour met vaste locatie in Afrika aangekondigd die in het teken staan van bewustzijn over crypto. In de afgelopen twee jaar heeft Afrika een enorme piek gezien in het volume van digitale valuta, wat bijna 1.200% bedroeg in die periode. Dit geeft aan de de crypto-markt in de regio massaal is geadopteerd. Hiermee zijn bedrijven en firma’s op zoek gegaan naar manieren om klanten uit de landen in de regio te verkennen en te lokken.

De aanstaande tour is een programma van Binance met als doel ervoor te zorgen dat Afrika de sterke acceptatie met betrekking tot crypto blijft behouden. Daarnaast kijkt het bedrijf naar het evenement om te helpen een enorm aantal volgers te verzamelen in verschillende crypto-communities in de landen. Nigeria is een van de landen waar Binance vol op inzet, waar studenten de mogelijkheid hebben om de delegaties te ontmoeten.

Binance gaf aan dat het de tour in Nigeria wil gebruiken om ervoor te zorgen dat de meeste jongeren, welke het grootste deel van de populatie uitmaken, worden geïntroduceerd in crypto. Het evenement staat gepland voor 4 juni in Enugu en gaat live in het Amadeo evenementencentrum. Na de tour in Nigeria zal er worden getracht hetzelfde evenement te hosten in Oeganda en Kameroen.

De bewustwordingstour is geen nieuwe campagne met de 2019-editie van het Binance-evenement waarbij maar liefst 60.000 Nigerianen aan boord van crypto worden gezien. De editie van de tour van dit jaar zou echter sterk neigen naar de populaire Play 2 Earn, NFT’s en de Metaverse. Hoewel Afrika nog steeds ver achterblijft als het gaat om crypto-valuta die de economie betreden, hebben gebruikers de activa kunnen gebruiken als een goed alternatief voor de mislukte betalingssystemen in de hele regio.

Chainalysis heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat peer-to-peer-betalingen en besparingen de belangrijkste factoren waren voor adoptie in Afrika. Nigerianen zien, net als in andere grote ontwikkelingslanden, crypto als een middel om te kunnen ontsnappen aan beleidsmaatregelen en inflatie. De bewustwordingstour zal daarnaast proberen een gemeenschappelijke ruimte tot stand te brengen waar discussies over crypto zullen worden gehouden. Het plan kan echter gedoemd zijn te mislukken, aangezien de meeste landen in de regio hun centrale banken digitale activa hebben zien verbieden. Dit is een van de redenen waarom peer-to-peer-betalingen in heel Afrika een piek hebben bereikt.