Ethereum zet belangrijke stap in de richting van “The Merge”

Ethereum’s Ropsten Testnet heeft gisteren zijn eigen Beacon Chain gelanceerd. De lancering brengt Ethereum (ETH) een ​​stap dichter bij de overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, een langverwachte gebeurtenis die in de crypto-wereld ook wel “The Merge” wordt genoemd.

Op 18 mei kondigde Ethereum-ontwikkelaar Preston Van Loon op Twitter aan dat het Ropsten Testnet naar verwachting op 8 juni zou fuseren met zijn Beacon Chain, en beweerde dat het een “enorme mijlpaal” zou zijn in de richting van de fusie van het Ethereum-mainnet met zijn eigen Beacon Chain.

Het Ropsten Testnet, opgericht in 2016 en vernoemd naar een metrostation in Stockholm, wordt beschouwd als een van de beste replica’s van het Ethereum-mainnet. Deze sterke gelijkenis stelt ontwikkelaars in staat realistische tests uit te voeren voordat updates op het mainnet worden geïntegreerd. Er zijn meer dan 10 miljoen ERC-20-testnettokens op het netwerk geïmplementeerd.

Ropsten staat bekend als het enige Proof-of-Work-testnet van Ethereum; het repliceert getrouw alle schommelingen in de gasprijs die ontwikkelaars of gebruikers zouden ervaren op het Ethereum-mainnet. Het succesvol samenvoegen van Ropsten’s Proof-of-Work testnet met zijn Proof-of-Stake Beacon Chain zou een goed voorteken zijn voor officiële transitie van het mainnet.

Van Loon heeft verklaard dat de mainnet-fusie voorlopig gepland staat voor augustus, hoewel Ethereum-bedenker en mede-oprichter Vitalik Buterin conservatiever was en verklaarde dat het ook pas in september of oktober zou kunnen gebeuren.

De Beacon Chain-scanner laat zien dat de eerste paar blokken van Ropsten worden geproduceerd op 30 mei 2022, 15:00 UTC. Het eerste gevalideerde blok bevat de graffiti “Lodestar-v0.37.0-dev.2883368c84”.

De lancering van de Beacon Chain van Ropsten komt vijf dagen nadat de eigen Beacon Chain van Ethereum een ​​reorganisatie van zeven blokken onderging, een fout die volgens de ontwikkelaars te wijten was aan bekende bugs en verouderde clientsoftware.