Bukele toont plan voor Bitcoin City

Nayib Bukele, de president van El Salvador, heeft de eerste details van een model van Bitcoin City vrijgegeven. Het land is van plan om de allereerste toegewijde cryptocurrency-hub ter wereld te bouwen. In het model van de stad werd een enrom Bitcoin-logo getoond op het centrale plein.

De stad zal worden aangedreven door geothermische energie van Conchagua-vulkaan. In het model wordt ook een halo-achtig voetpad tentoongesteld.

Bron: Twitter

Het is de bedoeling dat Bitcoin City 0% belastingen heeft op alle onroerend goedactiva, kapitaalwinsten, loonlijsten, gemeentelijke belastingen en CO2-emissies.

Het is de bedoeling dat Bitcoin City wordt gebouwd in La Union, dat een klein stadje is met 34.000 inwoners. Aangezien het een havenstad is, werd er door Bukele uitgelegd dat de gouden kleur van het stadsmodel een stilistische beslissing is geweest van de architect. De werkelijke Bitcoin stad zal vol met blauw en groen zijn, als aanvulling op de zee en het kolossale aantal bomen.

Bron: Twitter

Gisteren kondigde de president nog een investering in Bitcoin aan, waarbij er meer dan $15 miljoen aan BTC gekocht werd. Dit werd door Bukele gevierd als het kopen van de dip. Volgens sommige experts zou die een riskante zet kunnen zijn. Zeker als het gaat over de eerder afgegeven waarschuwing van het Internationaal Monetair Fonds om Bitcoin als wettig betaalmiddel te verwijderen.

Bron: Twitter

Experts maken zich zorgen dat zulke grote investeringen op nationale schaal te riskant zijn vanwege het vluchtige karakter van crypto en de straatarme economie van het kleine Latijns-Amerikaanse land. De ratingbureaus van Fitch en Moody’s hebben het kredietniveau van El Salvador verlaagd tot “hoogste risico”, terwijl ze de Bitcoin-obligaties van El Salvador als “waardeloos” bestempelen. Een aantal specialisten voorspellen ook dat El Salvador zijn lening van 800 miljoen dollar die in januari moet worden betaald, niet zal kunnen betalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!