Cardano organiseert twee evenementen vóór Vasil hardfork

Het Cardano Vasil hardfork-evenement staat gepland voor 29 juni, echter zal het platform van te voren twee ontwikkelaarsevenementen organiseren. Tim Harrison, vice-president van community en ecosysteem bij IOHK, gaf namelijk aan dat Cardano (ADA) eind mei en half juni twee evenementen zal organiseren in respectievelijk Barcelona en Austin, Texas.

Het evenement in Barcelona zal zich richten op auditing en certificering, terwijl het evenement in Austin zich zal focussen op Plutus, het op Cardano gebaseerde platform voor smart contracts, en Marlowe, een taal die is ontworpen voor het ontwikkelen en uitvoeren van financiële contracten op Cardano.

Cardano en zijn platform voor smart contracts, Plutus, zullen aanzienlijke verbeteringen ondergaan in de hardfork van juni. Zoals gedeeld door IOHK, worden bepaalde Cardano-verbeteringsvoorstellen (CIP’s) in deze upgrade geïmplementeerd. De aankomende Vasil-update zal vier verschillende CIP’s introduceren, namelijk CIP-31 (Reference Inputs), CIP-32 (Inline Datums), CIP-33 (Reference Scripts) en CIP-40 (Collateral Outputs). IOHK legde het als volgt uit:

“Met Reference Input kunnen meerdere DApps tegelijkertijd van hetzelfde datum lezen, waardoor de gelijktijdigheid wordt verbeterd. Met Inline Datums kunnen gegevens on-chain worden opgeslagen in plaats van slechts een hash ervan, zoals Cardano momenteel doet. Dit maakt het voor ontwikkelaars gemakkelijker om met het script te communiceren, omdat ze de gegevens niet hoeven op te nemen.

Reference Scripts zijn bedoeld om de transactiekosten te helpen verlagen. Momenteel moeten in elke transactie nieuwe scripts worden opgenomen. Met Reference Scripts kan interactie met scripts worden uitgevoerd via een referentie, waardoor deze op de keten wordt geduwd. Interactie met een smart contract worden zo minimaal.

Colleteral Outputs zijn bedoeld om de transactievalidatie-ervaring te verbeteren. Als een transactie momenteel niet wordt gevalideerd, gaat het onderpand dat voor dergelijke scenario’s is gereserveerd, verloren. Bij Colleteral Outputs wordt alleen voldoende onderpand opgenomen om de transactie te voltooien.”

Het Cardano-netwerk heeft de afgelopen maanden verschillende mijlpalen bereikt. Volgens recente updates worden er 925 projecten gebouwd op Cardano. De native tokens van Cardano hebben ook 4,5 miljoen bereikt, terwijl het aantal portefeuilles met de ADA-token onlangs de 3,6 miljoen overschreed.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!