Crypto is “waarschijnlijk de meest volwassen beleggingsactiva”, aldus hoofd bij Mastercard

Raj Dhamodharan – Mastercard’s Global Head of crypto and blockchain – heeft in een recentelijk interview aangegeven dat hij van mening is dat digitale valuta “helemaal geen bedreiging” vormen. Bovendien classificeerde hij ze als “waarschijnlijk de meest volwassen beleggingsactiva.”

De betalingsdienstgigant Mastercard is een van de bedrijven die de afgelopen jaren dieper in het universum van digitale activa gedoken is. Alleen al in de afgelopen maanden heeft het bedrijf tal van initiatieven gelanceerd om de industrie te promoten en crypto-gerelateerde kansen aan zijn klanten te introduceren. Afgelopen oktober stond het alle banken op zijn netwerk toe om Bitcoin-diensten aan te bieden.

De man die de crypto-inspanningen van Mastercard leidt, is Raj Dhamodharan. In een recent interview herhaalde hij de optimistische houding van zijn bedrijf ten opzichte van crypto en zei dat digitale activa niet als een bedreiging mogen worden beschouwd. Hij gaf echter wel aan dat de bescherming van beleggers zeer belangrijk is en Mastercard is “altijd op zoek naar het bieden van keuzemogelijkheden op een veilige en eenvoudige manier”, vervolgde hij.

Dhamodharan ging verder en voerde aan dat de aard van cryptocurrencies uniek is omdat het een “pakket van meerdere technologieën” is. Vanuit het oogpunt van een belegger is het “waarschijnlijk het meest volwassen” beleggingsobject, en ging verder met aangeven dat Bitcoin (BTC) niet alleen een valuta is, maar nog veel meer:

“Bitcoin gaat niet alleen over de valuta. Het gaat ook om de keten. Het gaat ook over de cryptologie erachter en de decentralisatie en zo.”

Dhamodharan sprak ook lovend over non-fungible tokens (NFT’s) en beschreef ze als een “geweldige uitvinding”. Hij rangschikte ze dan ook als de “volgende volwassen beleggingscategorie” na cryptocurrencies:

“Het volgende dat na deze activaklassen in de ruimte adoptie zal krijgen, zijn NFT’s. NFT’s zijn een geweldige uitvinding en worden momenteel in de kunst toegepast. Voor makers biedt het mogelijkheden voor hen om hun creaties op ongekende manieren te verkopen.”