Mastercard gaat cryptodiensten mogelijk maken

Volgens CNBC bereidt de betaalgigant Mastercard zich voor om aan te kondigen dat elke van de duizenden banken en miljoenen handelaren op zijn betalingsnetwerk binnenkort cryptodiensten kunnen aanbieden. Dit omvat Bitcoin-portemonnees, creditcards en betaalpassen waarmee beloningen in crypto kunnen worden verdiend en waarmee digitale activa kunnen worden uitgegeven, en loyaliteitsprogramma’s waarbij punten van luchtvaartmaatschappijen of hotels kunnen worden omgezet in Bitcoin.

Verschillende grote instellingen hebben dit jaar interesse getoond in cryptocurrencies. Het internationale betalingsbedrijf Mastercard werkt dan ook samen met Bakkt, het cryptobedrijf dat onlangs is afgesplitst door Intercontinental Exchange, dat volgens het rapport de aanbieder van bewaardiensten achter de schermen zal zijn voor degenen die zich aanmelden. Sherri Haymond, executive vice president of digital partnerships van Mastercard, zei het volgende in een interview:

“We willen al onze partners de mogelijkheid bieden om gemakkelijker cryptodiensten toe te voegen aan wat ze ook doen. Onze partners, of het nu banken, fintechs of handelaren zijn, kunnen hun klanten de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te kopen, verkopen en aan te houden via een integratie met het Baktt-platform.”

De interesse in Bitcoin is hoog gebleven toen de toonaangevende cryptocurrency dit jaar sterk steeg en deze maand een recordprijs van ongeveer $66.000 bereikte. Tevens hebben Amerikaanse regelgevers deze maand voor het eerst een Bitcoin futures ETF toegestaan, terwijl grote institutionele beleggers, zoals obligatiegigant Pimco, hebben aangegeven dat ze overwegen om cryptocurrencies te verhandelen.

De nieuwe aankondiging vanuit Mastercard zou echter weer kunnen leiden tot een aanzienlijke uitbreiding van de manier waarop ‘gewone mensen’ Bitcoin en andere cryptocurrencies verdienen en uitgeven. Mastercard runt samen met Visa één van de dominante wereldwijde betalingsnetwerken en heeft relaties met meer dan 20.000 financiële instellingen over de hele wereld. Volgens het bedrijf zijn er ongeveer 2,8 miljard Mastercards in gebruik.