Currency.com stopt activiteiten voor Russische gebruikers

Currency.com, een crypto-handelsplatform, heeft een besluit aangekondigd om de activiteiten voor inwoners van Rusland te stoppen vanwege de militaire agressie in Oekraïne. De in Wit-Rusland geboren exchange neemt deze stap nadat het eerder stopte met het openen van nieuwe accounts voor Russische gebruikers:

Currency.com stopt de activiteiten voor inwoners van de Russische Federatie (Rusland). Klanten uit andere landen en regio’s worden niet beïnvloed door deze beslissing.

Dinsdag heeft het platform de verklaring vrijgegeven. Hierin zei de CEO van de Oekraïense divisie van het bedrijf, Vitaly Kedyk, dat de Russische invasie geweld en wanorde heeft gebracht aan de bevolking van Oekraïne. hij voegde eraan toe:

“Wij veroordelen de Russische agressie in de sterkst mogelijke bewoordingen. Wij staan achter Oekraïne en iedereen die deze verschrikkelijke oorlog aan de kaak stelt. In deze omstandigheden kunnen we onze klanten vanuit Rusland niet langer blijven bedienen. Klanten uit andere landen en regio’s worden niet beïnvloed door de beslissing.”

Daarnaast benadrukte de exchange dat het diensten zal blijven leveren aan zijn wereldwijde klantenbestand via het internationale netwerk. De exchange heeft namelijk kantoren in New York, London, Gibraltar, Vilnius en Warschau. Viktor Prokopenya is de oprichter van het Currency.com, dat aanvankelijk was gevestigd en gelicentieerd in Wit-Rusland, een nauwe politieke en economische bondgenoot van Rusland. Volgens informatie op zijn website is Currency Com Bel LLC een rechtspersoon die in 2018 in Minsk is geregistreerd.

Het bedrijf is een inwoner van het Belarus High Technologies Park (HTP) en een tokenplatformexploitant die is geautoriseerd onder het decreet van president Alexander Loekasjenko “Over de ontwikkeling van de digitale economie”, dat vier jaar geleden crypto-bedrijfsactiviteiten legaliseerde. Het in Gibraltar geregistreerde handelsbedrijf, Currency Com Limited, is een gelicentieerd geldservicebedrijf in Canada en de VS.

Direct nadat Russische troepen de grens van Oekraïne overstaken eind februari, werd door vertegenwoordigers van Currency.com verteld dat de exchange niet van plan was om Russische gebruikers te verbieden. Sinds het begin van de vijandelijkheden heeft Currency.com meer dan $1 miljoen gedoneerd aan humanitaire initiatieven in Oekraïne. De fondsen worden gebruikt door overheidsinstellingen en vrijwilligersorganisaties die Oekraïners helpen die ontheemd zijn door het conflict met voedsel, onderdak en medische zorg.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!