Het Verenigd Koninkrijk wil stable coins reguleren

het Verenigd Koninkrijk heeft aangekondigd dat het binnenkort stable coins gaat reguleren en dat het die regelgeving in de toekomst wil verbreden naar Bitcoin (BTC) en meer standaardversies van crypto.

Het Verenigd Koninkrijk is van plan om alle stable coins te reguleren

Economisch Secretaris van de Schatkist John Glen deed de aankondiging in een recente toespraak op de Innovate Finance Global Summit. Hij merkte op:

“Ik kan bevestigen dat we wetgeving zullen uitvaardigen om bepaalde stable coins in ons betalingskader op te nemen… waarmee we de voorwaarden creëren voor uitgevers van stable coins en dienstverleners om in het Verenigd Koninkrijk te opereren en te groeien. Dit zal ook de consumenten in staat stellen om met vertrouwen gebruik te maken van betaaldiensten voor stable coins… en de regering zal deze wetgeving invoeren als onderdeel van een ambitie om een wereldwijd regelgevingskader voor stable coins tot stand te brengen.”

Stable coins zijn al lang populair onder zowel crypto- als traditionele bezitters van activa. Hoewel ze worden beschouwd als nieuwe vormen van cryptocurrency, zijn ze vaak gebonden aan fiat-activa zoals de yen, de dollar en de euro, waardoor ze niet de volatiliteit ervaren die vaak gepaard gaat met bitcoin, Ethereum (ETH) en veel standaardvormen van digitale valuta. Daarom worden ze algemeen beschouwd als primaire elementen van elke portefeuille, omdat ze helpen de effecten van alledaagse digitale activa te compenseren.

Door stable coins te reguleren, zegt het Verenigd Koninkrijk dat ze kunnen worden gebruikt als betaalmiddelen voor goederen en diensten, wat uiteindelijk de initiële doelen van cryptocurrency een boost geeft en de ruimte nog verder duwt. Aanvankelijk werden veel vormen van crypto ontworpen om te dienen als betaalmiddelen die creditcards, cheques en fiatvaluta’s aan de kant konden schuiven. Dit is echter een langzame reis geweest, gezien de volatiliteit van veel van deze activa.

Veel bedrijven hebben het risico gelopen om winst te verliezen door crypto’s te aanvaarden, en hebben in het verleden dus duidelijk “nee” gezegd tegen cryptobetalingen. De regulering van stable currencies in het Verenigd Koninkrijk zou nu kunnen helpen om een einde te maken aan deze praktijk en een wereld te creëren waar crypto inderdaad wordt gebruikt om items te betalen.

Glen gaf commentaar:

“We denken dat de markt voldoende is veranderd om te kijken naar de regulering van een bredere set van crypto-activiteiten, waaronder de handel in tokens zoals bitcoin, en we zullen ook overleg plegen over een wereldwijd toonaangevende regeling voor de rest van de crypto-markt… een regeling die veilige en duurzame, en naar ik hoop snelle, innovatie zal faciliteren.”

Wat een vreemde wending voor de natie

Glen zegt dat het Verenigd Koninkrijk veel potentieel ziet in crypto. Dat is vreemd als je bedenkt dat het er alles aan heeft gedaan om de invloed ervan te beperken en het vaak een extreem riskante ruimte heeft genoemd. Toch zegt Glen dat het land volop wil profiteren van de industrie. Hij verklaarde:

“Een robuuste en effectieve regelgeving zal innovatie niet belemmeren. Het zal innovatie juist stimuleren door mensen en bedrijven het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben om op lange termijn te denken en te investeren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!