Terra is van plan $10 miljard aan Bitcoin-reserves op te bouwen

Do Kwon, de oprichter van Terra (LUNA) heeft afgelopen dinsdag plannen onthuld om de Bitcoin-reserves van UST te verhogen tot $10 miljard. Inmiddels heeft de Luna Foundation Guard al $2,2 miljard opgehaald en daarnaast is het van plan om de kortetermijndoelstelling van $3 miljard te halen. Do Kwon is van mening dat de soevereiniteit van de UST stablecoin het enige realistische model is om gedecentraliseerd geld te schalen.

Terra’s plan om de Bitcoin-reserves te verhogen

In een tweet kondigde Do Kwon aan om de Bitcoin-reserves van UST te verhogen naar $10 miljard. hij zei dat UST peer-to-peer elektronisch geld gemakkelijker uit te geven is en aantrekkelijker om vast te houden dan Bitcoin. In een reactie zei hij het volgende:

“Het is vandaag geen 10B – naarmate de UST-geldhoeveelheid groeit, zal een deel van de seigniorage gaan naar het bouwen van BTC-reserves die zijn overbrugd naar de Terra-keten. We hebben 3B-fondsen klaarliggen om deze reserve te zaaien, maar de technische infrastructuur (bruggen, enz.) is nog niet klaar.”

De in Singapore gevestigde non-profitorganisatie voor het Terra-ecosysteem, Luna Foundation Guard (LFG), heeft inmiddels dus al 22% opgehaald. Hiervan werd $1 miljard opgehaald uit de verkoop van Terra’s native token LUNA om een gedecentraliseerde UST forex reserve in BTC op te zetten. Bij de financieringsronde werden onder andere Jump Crypto, Three Arrows Capital, GSR, DEFiance Capital, Republic Capital en Tribe Capital betrokken. De overige $1,2 miljard werd opgehaald door UST te verkopen voor Tether.

Do Kwon is daarnaast van mening dat Bitcoin kan helpen de prijs van TerraUSD (UST) gekoppeld te houden aan de Amerikaanse dollar. In tegenstelling tot andere stablecoins is UST een algoritmische stablecoin die LUNA verbrandt of creëert om gekoppeld te blijven aan de Amerikaanse dollar. Het plan is dus om de stabiliteit van UST te vergroten door de reserves in Bitcoin op te bouwen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!