Bitcoin El Salvador

30% meer toerisme in El Salvador sinds Bitcoin-adoptie

El Salvador is constant in het nieuws sinds het land in september 2021 Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft aangenomen, naast de Amerikaanse dollar. De stap heeft niet alleen geresulteerd in een enorme groei van het bruto binnenlands product (BBP), maar ook in de ontwikkeling van het lokale toerisme.

De minister van Toerisme van het land, Morena Valdez, onthulde namelijk in een recent interview dat het ministerie een peiling had gehouden om de toeristische activiteit voor en na de acceptatie van Bitcoin te controleren. Uit dit onderzoek kwam dat de sector in november en december een hoge vlucht nam, wat resulteerde in een toename van meer dan 30%. Ze voegde eraan toe:

“Er zijn drie pijlers bedoeld voor de ontwikkeling van het toerisme. De eerste is infrastructruur, de tweede is het versterken van human resources, en de derde is alles met betrekking tot surftoernooien.”

De toeristische boom van El Salvador heeft de verwachtingen van de regering overtroffen en heeft volgens het ministerie 1,4 miljoen bezoekers bereikt in plaats van 1,1 miljoen. Valdez zei het volgende hierover:

“We hadden 800.000 dollar aan buitenlandse valuta geraamd, maar we hebben meer dan 1,4 miljoen dollar aan inkomsten in vreemde valuta verkregen.”

De acceptatie van Bitcoin door El Salvador heeft volgens Valdez invloed gehad op het aantal toeristenbezoeken, waarbij het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten toenam. Voorafgaand aan de acceptatie van Bitcoin, kwam de meerderheid van de toeristen uit de buurlanden van het Centraal-Amerikaanse land. Ze schatte echter dat 60% van de toeristen momenteel uit de Verenigde Staten komt.

Het nieuws komt kort nadat president Nayib Bukele aankondigde dat de regering overweegt het staatsburgerschap aan te bieden aan degenen die in het land investeren. Hij gaf tevens aan dat het land als doel heeft om de meest Bitcoin-vriendelijke natie ter wereld te worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN