De Kookmin Bank uit Zuid-Korea gaat EFT’s lanceren

De grootste financiële instelling van Zuid-Korea op basis van nettowinst, Kookmin Bank (KB), is zich aan het voorbereiden op de lancering van zijn eerste crypto-investeringsfonds. De totale activa van KB bedraagt vanaf september 2021 ongeveer $520 miljard. Op maandag 21 februari kondigde KB aan dat het een Digital Asset Management Preparatory Committee had gevormd.

Het doel van deze commissie is om product- en strategiemogelijkheden te bepalen met betrekking tot digitale activa en beleggingsfondsen voor artificial intelligence (AI). Daarnaast verwacht de Kookmin Bank dat het in de nabije toekomst crypto exchange-traded funds (EFT’s) gaat lanceren. Ook zal het bestuur van de bank risico- en nalevingskwesties voor de beleggingsfondsen analyseren en evalueren. De genoemde plannen zijn in een officieel bericht bevestigd door de Head of Index Quant Management van KB, Honggun Kim. Hij had hierover het volgende te zeggen:

“We zullen een virtueel aandelenfonds met activathema lanceren, enz. We zijn van plan om ook tijdschriften uit te geven.”

Naast de plannen voor een crypto-investeringsindexfonds, is de bank ook van plan om een Outsourced Chief Investment Officer (OCIO) aan te stellen. Een OCIO is een externe vermogensbeheerder die garanties biedt op de hoofdinvesteringen. Ook kan het OCIO-fonds worden gebruikt voor ouderdomspensioenen. De Kookmin Bank lanceert daarnaast een nieuw investeringsfonds voor haar klanten als reactie op de steeds ontvankelijker wordende markt omtrent crypto- en NFT-investeringen.