RBI cryptocurrency

India van plan om 30% belasting te heffen op cryptocurrencies

Door de jaren heen zijn er verschillende berichten uit India gekomen met betrekking tot de regulering van cryptocurrencies. Zo waren er geruchten die aangaven dat cryptocurrencies in het land verboden zouden worden. Er kwamen echter ook berichten naar buiten dat het land cryptocurrencies zou erkennen als een nieuwe activaklasse. Tot op heden was er dus geen echte duidelijkheid welk standpunt het land in zou nemen met betrekking tot de ontluikende technologie. Nu is echter nieuws naar buiten gekomen wat meer duidelijkheid kan scheppen.

De minister van Financiën van het land, Nirmala Sitharaman, zei namelijk vandaag tijdens de presentatie van de EU-begroting dat India een belasting van 30% zal heffen op inkomsten uit cryptocurrencies en andere digitale activa. De minister van Financiën onthulde ook dat de centrale bank van het land het komende jaar een nationale digitale valuta zal uitgeven. Schattingen van de industrie suggereren 15 miljoen tot 20 miljoen crypto-investeerders in India met een totaal crypto-bezit van ongeveer 400 miljard roepies (€4,75 miljard).

Afgezien van het plaatsen van inkomsten uit cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s) in de hoogste belastingschijf van India, zei Sitharaman ook dat verliezen uit hun verkoop niet konden worden verrekend met andere inkomsten, wat een nieuwe belemmering vormt voor de handel in en investeringen in digitale activa.

Voorstanders van cryptocurrencies in het land hoopten dat het opzetten van een formeel belastingkader de crypto-industrie op zijn minst zou kunnen behoeden voor enkele van de meer draconische maatregelen die de regering had overwogen. Zoals eerder gemeld, was de centrale regering van India van plan om cryptocurrencies volledig te verbieden. De minister van Financiën heeft officieel een belasting van 30% op cryptocurrencies aangekondigd, wat de industrie erkenning geeft. Zo gaf Avinash Shekhar – CEO van ZebPay, een Indiase cryptocurrency-beurs – het volgende aan:

“Dertig procent belasting op inkomsten uit virtuele digitale activa, hoewel hoog, is een positieve stap omdat het crypto legitimeert en duidt op een optimistisch sentiment ten aanzien van verdere acceptatie van crypto en NFT’s.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN