Coinbase werkt samen met Mastercard om aankopen van NFT’s te vergemakkelijken

De bekende cryptocurrency-beurs Coinbase en betalingsgigant Mastercard hebben de handen ineengeslagen om de koopervaring van non-fungible tokens (NFT’s) op Coinbase te vereenvoudigen.

Coinbase zal gaan samenwerken met Mastercard om NFT’s te classificeren als “digitale goederen”, wat, zo beweert het, “een bredere groep consumenten in staat zal stellen om NFT’s te kopen”. De cryptocurrency-beurs beloofde ook “een nieuwe manier van betalen met Mastercard-kaarten te ontgrendelen”.

Aankopen vereenvoudigen

Tegenwoordig moeten mensen crypto gebruiken om NFT’s te kopen op platforms zoals OpenSea. Dit betekent dat gebruikers eerst een crypto-portemonnee moeten openen, crypto moeten kopen en deze vervolgens kunnen gebruiken om een ​​NFT op een online marktplaats te kopen. Dit is een omslachtig proces, wat makkelijker moet kunnen volgens Coinbase en Mastercard.

Om dit te realiseren, werken beide bedrijven er aan om gebruikers NFT’s te laten kopen via Mastercard-kaarten op het aankomende NFT-platform van Coinbase. Mastercard zei dat het kopen van NFT’s net zo eenvoudig moet zijn als het online kopen van een t-shirt. Het zei het volgende in een aankondiging:

“Als een belangrijke stap in deze missie, zijn we verheugd om vandaag aan te kondigen dat we samenwerken met Coinbase om mensen hun Mastercard-kaarten te laten gebruiken om aankopen te doen op de aankomende NFT-marktplaats van Coinbase.”

NFT-marktplaats van Coinbase

Coinbase kondigde in oktober zijn NFT-marktplaats aan. Hiermee kunnen mensen NFT’s minten en kopen. Het bedrijf opende destijds ook een wachtlijst voor gebruikers om lid te worden van de marktplaats en zag een enorme respons. Meer dan 1 miljoen mensen hebben zich aangemeld voor de Coinbase NFT-marktplaats. Prakash Hariramani, senior director of product bij Coinbase, gaf het volgende aan:

“Coinbase was in feite een opstap voor crypto voor veel, vele gebruikers. Miljoenen mensen hadden voor het eerst toegang tot bitcoin door Coinbase te gebruiken. Dus we willen hetzelfde doen voor NFT’s met Mastercard door de pijnpunten op te lossen – om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om een ​​NFT te kopen en ervoor te zorgen dat het de beste consumentenervaring is.”

De beurs heeft dus duidelijk besloten om zijn aandacht te richten op NFT’s, te midden van een groeiende belangstelling voor de metaverse, een opkomende vorm van een virtuele wereld waarin eigendom van digitale goederen is gekoppeld aan NFT’s. In een blogpost van december 2021 schetste de CEO van het bedrijf, Brian Armstrong, de visie van zijn bedrijf op de metaverse, wijzend op het gebruik van op NFT gebaseerde identiteitstools die “alle stukjes identiteit bij elkaar zullen brengen – in wezen een identiteit creërend op de oprit naar de metaverse.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!