Crypto.com schort opnames op na “ongeautoriseerde activiteit”

Het grote cryptoplatform Crypto.com heeft eerder vandaag aangekondigd dat het opnames opgeschort heeft. Het gaf aan dat alle fondsen veilig zijn, echter dat het dit besluit genomen heeft nadat het “ongeautoriseerde activiteit” gezien heeft in “een klein aantal” gebruikersaccounts.

De update van Crypto.com volgde op gebruikersrapporten van eerder vandaag over ongebruikelijke on-chain-activiteit van portefeuilles die tot dit platform behoren. Deze rapporten werden maandagochtend rond 04:45 UTC bevestigd door Crypto.com in een tweet, waarin stond:

“Eerder vandaag ondervond een klein aantal gebruikers ongeautoriseerde activiteit in hun accounts. Alle fondsen zijn veilig. Met grote voorzichtigheid wordt de beveiliging van alle accounts verbeterd, waardoor gebruikers het volgende moeten doen:

-Log opnieuw in op je App & Exchange-accounts
-Reset je 2FA”

Het ging verder met:

“Deze update wordt de komende uren geleidelijk aan voor gebruikers uitgerold. Eenmaal voltooid, worden opnames opnieuw ingeschakeld.

We begrijpen dat dit vervelend kan zijn, maar veiligheid staat voorop.

Bedankt voor je support.”

In reactie op de tweet beweerden verschillende gebruikers dat hun accounts waren gehackt, waarbij fondsen gestolen zouden zijn. Onder hen was een gebruiker die beweerde ETH 4.28 te zijn kwijtgeraakt en zei dat ze “uit het niets waren gestolen”.

Tevens werd de verdachte activiteit ook opgemerkt door Dogecoin (DOGE) -maker Billy Markus, met het Twitter-account Shibetoshi Nakamoto, die maandagochtend het volgende schreef:

“Ik zie vreemde activiteit op een van de Ethereum hot wallets op Crypto.com.”

Crypto.com zal jullie uiteraard op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Zodra er meer nieuws naar buiten komt zullen wij ook een update plaatsen. Stay safe!

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!