Crypto

FTX-oprichter denkt positief over crypto-adoptie in 2022

De bekende oprichter van de cryptocurrency-beurs FTX, Sam Bankman-Fried (of SBF), heeft in een recentelijk interview op 3 januari met Bloomberg aangegeven dat als er voldoende duidelijkheid is van regelgevende instanties of individuen in elk deel van de wereld, dit de snelheid zal voeden waarmee crypto vanaf nu institutioneel zal worden geadopteerd. Hij zei het volgende:

“De dingen die me optimistisch maken, zijn in feite meer duidelijkheid over de regelgeving in de VS en wereldwijd, wat volgens mij een hoop zou kunnen helpen bij de institutionele acceptatie.”

Tijdens het interview besprak de gerespecteerde topman uit de industrie tevens andere kwesties, variërend van crypto-regelgeving en institutionele adoptie tot de metaverse. Tevens verduidelijkte hij ook dat hoewel de financiële markten het jaar 2021 wereldwijd hebben afgesloten op manieren die beter hadden gekund, zijn optimisme over crypto-adoptie niet afgenomen is.

Verder sprekend over de vraag hoe duidelijkheid met betrekking tot regelgeving meer institutionele groei in de markt zou aanmoedigen, betoogde hij dat de kans groot is dat als crypto in bepaalde rechtsgebieden duidelijkheid krijgt, de acceptatie enorm zou toenemen. Hoewel dit interessant klinkt, merkte hij tevens ook op dat het een lange procedure zou vergen die verschillende jaren kan gaan duren.

Regelgeving moet alomvattend, consistent en gecoördineerd zijn

Regelgeving is één van de meest besproken kwesties in de crypto-markt. Volgens een recente blogpost van het IMF worden economieën van verschillende landen momenteel bedreigd door cryptocurrencies. In deze situatie zouden deze digitale munten “de binnenlandse valuta kunnen vervangen en wisselkoersbeperkingen en beheersmaatregelen voor kapitaalrekeningen kunnen omzeilen.”

Dit is precies ook de reden waarom de Verenigde Staten zich momenteel druk maakt over cryptocurrencies, aangezien ze de doeltreffendheid van het sanctieregime van het land ondermijnen.

Met meer dan 9.000 sancties tegen schurkenstaten als Noord-Korea en Iran, zijn sancties een hoeksteen geworden van het Amerikaanse buitenlands beleid. Cryptocurrencies kunnen echter ervoor zorgen dat deze landen de sancties gemakkelijk kunnen ontlopen. Eerder dit jaar werd er het volgende gezegd door het ministerie van Financiën:

“Deze technologieën bieden kwaadwillende actoren kansen om geld vast te houden en over te dragen buiten het op wetten gebaseerde financiële systeem. Ze stellen ook onze tegenstanders in staat om nieuwe financiële en betalingssystemen te bouwen die bedoeld zijn om de wereldwijde rol van de dollar te verminderen.”

Om deze reden drong de IMF er bij regelgevers op aan ervoor te zorgen dat crypto-regelgeving over de hele wereld alomvattend, consistent en gecoördineerd is. We moeten echter nog steeds afwachten hoe de verschillende rechtsgebieden de markt gaan aanpakken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN