Cardano koers

Dit zijn de plannen van Cardano (ADA) in 2022

Het einde van het jaar is in zicht en projecten kijken daarom al uit naar het volgende jaar. Zo heeft de oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, ook de roadmap gedeeld voor het komende jaar, terwijl hij tevens terugkeek naar de afgelopen 12 maanden.

Hoskinson heeft via een live kerstuitzending op YouTube een aantal van de doelstellingen van het project in 2022 gedeeld. Tevens reflecteerde hij op de groei van Cardano en de hele crypto-industrie. Hij noemde de non-fungible token (NFT)-revolutie, de Decentralized Finance (DeFi)-boom en hoe hackers zich richten op DeFi-projecten, wat alleen al in 2021 tot een verlies van meer dan $10,5 miljard leidde.

Sprekend over de prestaties van Cardano dit jaar, merkte Hoskinson op dat er meer dan “twee miljoen activa” zijn uitgegeven op Cardano, waarvan de meeste NFT’s zijn. Hij voegde eraan toe dat meer dan 127 projecten momenteel code schrijven om gedecentraliseerde applicaties (DApps) op het netwerk te bouwen, met ongeveer 20 tot 30 in de pijplijn om binnen de komende drie maanden te lanceren.

Volgens Charles Hoskinson omvatten enkele van de belangrijkste plannen van Cardano voor het komende jaar het bouwen van instellingen die het project ondersteunen en het lanceren van een formele open-source projectstructuur. Hij legde het als volgt uit:

“Volgend jaar zal er een formele open-source projectstructuur worden gevormd, een beetje zoals Hyperledger voor Linux. We zullen zien dat veel instellingen zijn aangesloten, en alle mensen die er momenteel aan werken, zullen worden vernieuwd, inclusief ik.”

Nog grotere focus op Afrika

Afrika heeft altijd deel uitgemaakt van de strategie van Cardano en volgend jaar wil het project zijn aanwezigheid op het continent uitbreiden. Hoskinson gaf aan dat de Cardano Foundation van plan is om in het tweede kwartaal van 2022 “een financieel besturingssysteem te bouwen” dat Afrikanen toegang zal geven tot DeFi-diensten. Hij zei hier het volgende over:

“Mijn doel voor de tweede helft van 2022 is om erachter te komen hoe ik alle stukjes in elkaar kan zetten om een ​​end-to-end microfinancieringstransactie op Cardano te krijgen.

Zodat een echte persoon in Kenia of ergens met een op blockchain gebaseerde identiteit en kredietscore, stablecoin aan de andere kant, Cardano de afwikkelingsrail is. Peer-to-peer, van persoon tot persoon, klik op een knop, de lening gaat naar hen. Ze betalen het terug, (en het) gaat naar de andere kant.”

Aangezien veel landen in Afrika die nog steeds geen financiële inclusie hebben, is één van de doelen van de Cardano Foundation om een ​​revolutie teweeg te brengen en balans en gelijkheid in op het continent teweeg te brengen. Hoskinson herhaalde het langetermijndoel van Cardano en merkte op dat alle benodigde apparatuur en hulpmiddelen die het toen eerder ontbrak, nu beschikbaar zijn om die doelen te bereiken.

Eerder dit jaar sloot Cardano een samenwerkingsovereenkomst met Tanzania om inwoners toegang te geven tot sociale, digitale identiteit en financiële empowerment. In augustus werkte IOHK samen met de European Business University of Luxemburg om studenten in Afrikaanse landen meer onderwijsmogelijkheden te bieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN