J.K. Rowling bitcoin

Jack Dorsey bekritiseert vanwege kritiek op Web3

Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey ontketende eerder deze week een grote discussie op Twitter en viel het idee aan waar liefhebbers van cryptocurrencies en blockchain in het algemeen in geloven, namelijk dat de technologie zal leiden tot een nieuwe trend van gedecentraliseerde finance en internet – ook wel Web3 genoemd.

Voorstanders van Web3 beschouwen het als een grote revolutie van het internet, waarbij de mensen de controle en eigendom van informatie en activa die via internet worden uitgewisseld, terugkrijgen. Met die belofte zal het ook de rol vernietigen van veel van de reuzen die tegenwoordig het internet domineren – namelijk Facebook, YouTube en Twitter. Dorsey suggereerde echter dat Web3 op dit moment meer een marketingtruc is dan iets anders. Hij tweette het volgende:

“U bent niet de eigenaar van ‘web3’. De VC’s en hun LP’s wel. Het zal nooit aan hun prikkels ontsnappen. Het is uiteindelijk een gecentraliseerde entiteit met een ander label. Weet waar je aan begint…”

De tweet wist veel aandacht te trekken, aangezien hij meer dan 7.100 gedeeld is. De tweet kreeg echter ook al snel een boze reactie van de duizenden ontwikkelaars die dag en nacht werken aan Web3. Al snel ontstond er een koor van stemmen die boos waren op Dorsey omdat hij de hoop en dromen van meerdere dappere mensen had verpletterd, terwijl anderen beweerden dat hij in zijn naïviteit gewoon niet begrijpt wat er aan de hand is met Web3 en dat zijn opmerkingen daarom gewoon genegeerd moeten worden.

Tesla-oprichter Elon Musk, die altijd gretig om een ​​rol te spelen in alle debatten over crypto, besloot ook te reageren op de tweet met een opmerking die onderstreept hoe de definitie van Web3 nog steeds ter discussie staat. Hij reageerde met:

“Heeft iemand Web3 gezien? Ik kan het niet vinden.”

Een beter geïnformeerd antwoord kwam echter van Willy Woo, een on-chain analist met een grote aanhang in de crypto-gemeenschap die duidelijk weet wat er met Web3 aan de hand is. Naar de mening van Woo hebben we de kracht van Web3 al gezien en hoe het mensen in staat stelt de controle over een project terug te krijgen en de richting van het project te bepalen. Hij zei het volgende:

“Als het echt open protocollen zijn, als de prikkels te pervers worden, pakt de gemeenschap het netwerk weg van de oprichter/VC-coalitie. Het is de gemeenschap die deze netwerken aandrijft. bijv. 2014 CryptNote naar Monero herlancering of de recente community vs Brock Pierce strijd bij EOS.”

Woo verwees natuurlijk naar de recente strijd tussen de gemeenschap van EOS (onder leiding van de onlangs opgerichte EOS Network Foundation) en de belangrijkste ontwikkelaar, Block.One. Door Block.One’s duidelijke gebrek aan toewijding aan het EOS-project, dat moeite heeft gehad om te profiteren van zijn ICO van $4 miljard in 2018, stemde de gemeenschap eerder deze maand overweldigend om Block.One te ontslaan van zijn rol, waardoor het geen betalingen meer zal ontvangen.

Block.One zou de komende zes tot zeven jaar 67 miljoen EOS-tokens ($250 miljoen) ontvangen, maar de gemeenschap besloot dat het niet hard genoeg werkte en dat geld niet verdiende – dus liet het het helemaal vallen .

Als dat geen blijk van de kracht van Web3 is, dan weten wij het ook niet meer. Het ontbreken van enige vorm van reactie van Block.One benadrukt alleen maar hoe weinig macht het heeft wanneer de steun van de gemeenschap onder zijn voeten wordt weggetrokken.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN