Crypto Nieuws

Betalingsbedrijf Square verandert naam naar Block

Square Inc., een betalingsbedrijf onder leiding van voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey, heeft gisteren aangekondigd dat het een volledige rebranding zal ondergaan. Het kondigde aan dat het vanaf nu Block zal heten. De reden van de naamswijziging werd in een tweet als volgt uitgelegd:

“Block verwijst naar de buurtblokken waar we onze verkopers vinden, een blockchain, blokfeesten vol muziek, obstakels om te overwinnen, een codegedeelte, bouwstenen en natuurlijk wolfraamkubussen.”

De nieuwe naam zal betrekking hebben op verschillende bedrijfsprojecten, waaronder de betalingsapp Cash App, de crypto-divisie, de Tidal-muziekservice en het gedecentraliseerde beursproject TBD.

Block zal ook zijn Square Crypto-divisie hernoemen naar Spiral. Het merkte op dat Bitcoin “blijft groeien als een spiraal vanaf een enkel punt, en steeds meer ruimte omvat totdat het alles raakt.”

De verkopersservice van het bedrijf voor handelaren zal het merk Square echter behouden. Tevens gaf het aan dat de aandelen ticker ($SQ) ook hetzelfde zal blijven.

De verandering lijkt sterk op de recente beslissing van Facebook om de naam Meta te veranderen. Square gaf zelfs een knipoog naar Meta door zijn Twitter-thread vooraf te laten gaan met de woorden “Niet om helemaal meta met je te worden …” voordat de rebrand diepgaand werd uitgelegd.

Het nieuws komt tevens kort nadat CEO Jack Dorsey maandag ontslag nam bij Twitter. Hoewel Dorsey niet expliciet zei dat hij wegging om zich op Square te concentreren, suggereerden eerdere verklaringen uit juni dat hij Twitter zou verlaten om zich zo nodig op Bitcoin (BTC) te concentreren.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN