Burgermeester van New York wordt betaald in Bitcoin

De verkozen burgemeester van New York, Eric Adams, kondigde gisteren aan dat hij van plan is zijn eerste drie salarissen in Bitcoin (BTC) te ontvangen.

De gekozen burgemeester schetste zijn plannen om zijn salaris in Bitcoin te ontvangen in een tweet aan de burgemeester van Miami, Francis Suarez. Op dinsdag plaatste Suarez een tweet waarin stond dat hij zijn volgende salaris “100% in Bitcoin” zou ontvangen, waarop Adams reageerde door er een schepje bovenop te doen. Hij tweette het volgende:

“In New York gaan we altijd groot, dus ik ga mijn eerste DRIE salaris in Bitcoin ontvangen als ik burgemeester word. NYC wordt het centrum van de cryptocurrency-industrie en andere snelgroeiende, innovatieve industrieën! Wacht maar af!”

Adams heeft zijn intenties om cryptocurrency te ondersteunen in eerste instantie duidelijk gemaakt in een Bloomberg-interview op woensdag. Hij gaf namelijk aan dat hij een “bedrijfsvriendelijke stad” wilde worden, en dat deel daarvan zou inhouden dat hij zou onderzoeken “wat de groei van Bitcoin en cryptocurrency verhindert” in de stad.

Vervolgens wees hij ook op Miami’s omarming van de crypto-sector, specifiek verwijzend naar MiamiCoin, de cryptocurrency die Suarez in de stad introduceerde. Adams zei dat de twee steden zouden kunnen genieten van “vriendelijke concurrentie” bij het omgaan met de markt voor digitale activa.

Suarez is echter duidelijk erg optimistisch over de toekomst van het project in Miami en schat dat het de stad in een jaar tijd 60 miljoen dollar kan opleveren. Eerder gaf hij ook al aan dat hij van plan is om van Miami de Bitcoin-hub van Amerika te maken. Wie deze strijd tussen deze twee metropolen gaat winnen, moet echter nog maar blijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!