Polkadot

Polkadot Parachains zijn “technologisch klaar”, aldus Gavin Wood

Mede-oprichter van Polkadot (DOT), Gavin Wood, heeft in een recent interview met Chico Crypto gesuggereerd dat parachains “technologisch” klaar zijn om gelanceerd te worden op het sharded blockchain-protocol Polkadot, echter gaf hij aan dat nu aan het bestuursproces van het platform is om dat in gang te zetten.

Parachains zijn zeer aanpasbare laag-1-blockchains die parallel lopen op Polkadot, verbonden zijn met de gedeelde beveiliging van de laag-0 centrale relaisketen en hun eigen economieën en native tokens kunnen bevatten.

De langverwachte uitrol markeert het sluitstuk van de kernfunctionaliteit voor het op te leveren project, waarmee de multi-chain-architectuur van zowel Polkadot als zijn zusternetwerk Kusama wordt gerealiseerd.

Kusama als testnetwerk

Als het kanarienetwerk voor de technologie en functionaliteit van Polkadot, maakte Kusama (KSM) het pad vrij voor de parachains voor Polkadot na een bestuursstemming in juni om het veilingproces van slot-leases te starten om parachains aan Kusama toe te voegen.

Vervolgens werd tussen juni en juli een schema opgesteld voor de eerste batch van vijf afzonderlijke Kusama-parachain-veilingen, waarbij elke veiling 7 dagen duurde. Alle biedingen op slotveilingen werden uitgebracht door crowdleningen voor de volledige leaseperiode, wat betekent dat de potentiële parachain-projecten afhankelijk waren van de steun van de gedecentraliseerde gemeenschap van KSM-tokenhouders voor hun biedingen. KSM-houders werden gestimuleerd om te stemmen via projecttokens of andere beloningen.

Kusama’s eerste parachain-veiling werd gewonnen door Acala’s DeFi-hub Karura, met Moonriver’s gedecentraliseerde smart contract-platform en Shiden’s multi-chain dApp-hub die de tweede en derde slots veiligstelde. Het betrouwbare rekenplatform Khala pakte de vierde, waarbij DeFi-stakingsservice Bifrost de laatste plaats claimde in de eerste veilingronde.

Na het succes van deze eerste ronde, werd het schema voor de tweede reeks slots 6-10 goedgekeurd door de gemeenschap om op 1 september van start te gaan. Gedecentraliseerd identiteitsproject KILT, privacybehoudprotocol Calamari en liquiditeitsinfrastructuurplatform Basilisk pakte slots 6- 8, met veiling 9 die momenteel aan de gang is op het moment van schrijven.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

When parachains?

De onvermijdelijke vraag “wanneer Polkadot parachains?” is de vraag die de interviewer aan Wood vroeg, waarop Wood met het volgende reageerde:

“Sorry dat ik je geen datum kan geven. Ik zou graag willen, maar wat ik je kan vertellen is dat het goed gaat aan de Kusama-kant voor het uitproberen van parachains. De audit, ik weet niet zeker of hij al is voltooid, maar als hij nog niet is voltooid, wordt hij de komende dagen voltooid. Dagen, geen weken.”

Wood voegde toe:

“We moeten alle problemen oplossen die uit de audit komen. Voor zover ik weet zijn dit relatief kleine problemen, niets groots. En daarna is het eigenlijk alleen aan het bestuur van Polkadot.

Polkadot is een bestuurbaar metaprotocol. We moeten dit via het bestuur krijgen. Ik kan zelf de schakelaar niet omdraaien, maar wat ik kan doen is zeggen, technologisch gezien zijn parachains klaar – en het is aan het bestuur van Polkadot om ze daar te krijgen.”

Het is aan de community

Gezien de schijnbare stabilisatie van de initiële Kusama-parachains die bijna naadloos werken, zullen DOT-belanghebbenden na de naderende voltooiing van de audit kunnen stemmen om parachain-functionaliteit op Polkadot in te schakelen en overeenstemming te bereiken over een eerste veilingschema voor slots.

Projecten achter succesvolle Kusama-parachains, zoals Acala en Moonbeam, zullen naar verwachting de grootste kanshebbers zijn om een ​​van de eerste Polkadot-parachains te worden, waarmee de lanceringsfase wordt voltooid van een netwerk dat streeft naar een interoperabele, schaalbare, veilige en gedecentraliseerde multi-chain ecosysteem voor Web 3.0.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN