China verbod is grotendeels irrelevant, aldus CEO MicroStrategy

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft in een recent interview aangegeven dat hij zich geen zorgen maakt over het recente slechte nieuws uit China. Hij vertelde de CEO van crypto-vermogensbeheerbedrijf Abra, Bill Barhydt, verder dat hij een vroege aandeelhouder was van Google, Facebook en Twitter en dat hij zich toen ook niet door de Chinese regering liet afschrikken. Hij zei:

“Als je in 2010 de aandelen van Google, Facebook en Twitter had gedumpt omdat je hoorde dat China het ging verbieden, zou je obscene bedragen hebben verloren. Er zijn biljoenen dollars verdiend met technologieën die door China zijn verboden. Ik denk dat wat China doet hier grotendeels irrelevant is, en natuurlijk wordt het een beetje lachwekkend, want zoals elk kwartaal in de afgelopen vijf, zes, zeven jaar is er een China-verbod geweest.”

Vorige week herhaalde China dat het vrijwel alle activiteiten met betrekking tot de cryptocurrency-industrie verbiedt. In een document dat mede is ondertekend door tal van staatsinstellingen, noemde de Chinese regering fraude en andere illegale activiteiten die het associeert met cryptocurrencies als reden voor het harde optreden.

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Saylor gaf echter aan dat hij zich geen zorgen maakt over de impact van de stap op de prijs van BTC op de lange termijn. Hij zei echter ook dat als investeerders niet bereid zijn om Bitcoin een decennium vast te houden, ze het niet eens 10 minuten moeten vasthouden.

Hij ging verder met aangeven dat hij denkt dat de Amerikaanse benadering van de grootste cryptocurrency grotendeels positief is. Hij ging verder met:

“Ik denk eigenlijk dat als je naar elke verklaring van een centrale bankier of door toezichthouders kijkt, ze vrij duidelijk zijn: Bitcoin is eigendom. Bitcoin is [een] handelsartikel… Ik heb nog geen enkele regelgever gezien die daadwerkelijk debatteert dat Bitcoin een digitale waardeopslag is.”

Hij sloot echter af met aangeven dat hij denkt dat er wel meer regelgeving komt voor de ontluikende activaklasse:

“Ik denk dat er regelgeving komt voor effecten, en het is regelgeving die verband houdt met [of je] je aan de effectenwetten houdt, [of je] je houdt aan de belastingwetten, en dat soort naleving zal blijven bestaan. Maar digitaal eigendom in de vorm van Bitcoin wordt door niemand echt betwist. Als je keek naar de hoorzittingen van de Senaat die ze vorige week hadden, was er een brede consensus. Elke senator, hun lichaamstaal en wat ze zeiden, gaven aan dat ze Bitcoin en de crypto-industrie in het algemeen steunen. Iedereen wil gewoon dat het op de juiste manier wordt gereguleerd, en ik denk dat de regelgevers het daarmee eens zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!