Ripple gaat samenwerken met centrale bank van Bhutan

Het in San Francisco gevestigde betalingsbedrijf Ripple heeft aangekondigd dat zijn technologie gebruikt zal worden voor een testproject vanuit de centrale bank van Bhutan.

In het persbericht werd duidelijk dat de Royal Monastery Authority (RMA) van het land samenwerkt met het cryptobedrijf om zijn eigen CBDC uit te rollen als een manier om de efficiëntie van internationale betalingen te verbeteren en de financiële inclusiviteit te vergroten. Het gaf het volgende aan:

“De RMA is van mening dat eenvoudigere, snellere en meer betaalbare betalingen, zowel nationaal als internationaal, haar zullen helpen haar doel te bereiken om de financiële inclusie met 85% tegen 2023 te vergroten.”

Maak nu een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting!

Ripple gaf op zijn beurt aan dat het project gebruik zal maken van de XRP Ledger:

“De kracht van de technologie die ten grondslag ligt aan de XRP Ledger, gecombineerd met Ripple’s ervaring in grensoverschrijdende betalingen en tokenisatie, zal enorme snelheids-, kosten- en innovatievoordelen opleveren ter ondersteuning van deze missie.”

Ripple gaf tevens aan dat Bhutan, ’s werelds eerste en enige koolstofnegatieve natie, vooral geïnteresseerd is in samenwerking met de blockchain-ontwikkelaar omdat de XRP Ledger zeer energiezuinig is:

“Naast de technologie is Ripple’s toewijding aan duurzaamheid [is] belangrijk voor Bhutan. De CBDC-oplossing is CO2-neutraal en, omdat deze is gebaseerd op de openbare XRP Ledger, 120.000 keer energiezuiniger dan proof-of-work blockchains.”